Το υπουργείο Εργασίας δικαιώνει το Documento για την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών από το πρακτορείο «Άργος»

Το υπουργείο Εργασίας δικαιώνει το Documento για την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών από το πρακτορείο «Άργος»

Όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει στο Documento, η εφημερίδα έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση προς το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» ενώ μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Απατσίδη, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των στελεχών του για πολύ σοβαρά αδικήματα που αναφέρονται σε αυτήν.

Η μηνυτήρια αυτή αναφορά κοινοποιήθηκε μεταξύ των άλλων και στην υπουργός εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μόλις σήμερα τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας απάντησαν στην εφημερίδα Documento(κάτω σε μορφή pdf).

Στην απάντησή τους δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις της εφημερίδας Documento επιβεβαιώνοντας πως ήδη από τον Ιανουάριο του 2017 το αρμόδιο υπουργείο είχε αποφανθεί ότι δεν οφείλονται παρακρατούμενες ασφαλιστικές εισφορές και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι η Εισαγγελία Καταπολέμησης εγκλημάτων Διαφθοράς θα διερευνήσει εάν τελείται και το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης.

Το θέμα των παρανόμως παρακρατούμενων ασφαλιστικών εισφορών απασχολεί όλες τις εφημερίδες και τα έντυπα που συνεργάζονται με το μονοπωλιακό πρακτορείο διανομής «Άργος» -συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη-  τα οποία αντιδρούν έντονα στην παράνομη πρακτική του.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το «Άργος» ακολουθείται διαφορετική και μη ισότιμη στάση απέναντι σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα αφού σε άλλες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζει καν την υποχρέωση για απόδοση των παρανόμως παρακρατούμενων ασφαλιστικών εισφορών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκδίδει πιστωτικά τιμολόγια, και σε άλλες αποδίδει τα παρακρατούμενα ποσά.

Μετά και τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είναι προφανές ότι και το θέμα αυτό θα την απασχολήσει ιδιαίτερα κατά την έκδοση των επόμενων αποφάσεών της, αφού η μηνυτήρια αναφορά της εφημερίδας Documento κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/12/05/5c080275cd3a180a306c2f54.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter