Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Το Υπουργείο Εργασίας μηνύει την εταιρία σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης"

Σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της εταιρίας σούπερ - μάρκετ "Καρυπίδης Α.Ε.Ε.Ε." μέσω της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, προχωρά το υπουργείο Εργασίας το οποίο κατηγορεί την εταιρεία ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το ναυάγιο της διάσωσης της.

Το Υπουργείο κατηγορεί επίσης την εταιρεία για επίδειξη αναλγησίας απέναντι στους εργαζόμενούς της, οι οποίοι παραμένουν "στην ανέχεια" απλήρωτοι τόσους μήνες.

Γι' αυτούς τους λόγους το υπουργείο εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά προς την εταιρεία δρομολογεί άμεσα και τα παρακάτω:

α. Τη διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πως βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της εταιρίας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην "Καρυπίδης" για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του S/M "Καρυπίδης".

β. Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του ΣΕΠΕ για τη μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων εργοδοτών.

γ. Την επίσπευση των ενεργειών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017 για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα

δ. Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τις απαιτήσεις της εταιρείας διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τους "ψευδείς" ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές.

Τέλος, το υπουργείο παραπέμπει στο πρακτικό συμφιλίωσης από τη σύσκεψη της 21ης Δεκεμβρίου, για του λόγου το αληθές, σημειώνοντας ότι με τη στάση του αποδεικνύει ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα γίνει ανεκτή.

Η εταιρία σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης" πρώην "Αρβανιτίδης" σε Μακεδονία και Θεσσαλία, απασχολούσε 1.400 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι είναι απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.