Το υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για θανατηφόρο περιστατικό στον Έβρο

Το υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για θανατηφόρο περιστατικό στον Έβρο

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνεται επίσης, επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

Σημειώνεται πως η τουρκική πλευρά και πολλά τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για νεκρό στις όχθες του Έβρου όταν το «φερόμενο θύμα καθόταν με συγχωριανό του, στην όχθη του ποταμού Έβρου, και δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο».

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά το περιστατικό έγινε στην τουρκική πλευρά και αφορά λαθροδιακινητές, αναφέρουν ελληνικές πηγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Εβρο», αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter