Το Υπουργείο Εξωτερικών απειλεί με απέλαση τον πρέσβη της Λιβύης

Το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρέσβης της Λιβύης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο ΥΠ.Εξ λόγω της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της εν λόγω χώρας και της Τουρκίας για την εκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο Λίβυος πρέσβης έχει περιθώριο έως την Πέμπτη για να παραδώσει στην ελληνική πλευρά τις λεπτομέρειες του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της αφρικανικής χώρας και της Τουρκίας, ειδάλλως θα ληφθεί απόφαση για την απέλασή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΥΠ.Εξ έχει καλέσει και τον πρέσβη της Τουρκίας για εξηγήσεις.

Τι προβλέπει η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα συνδέσει τις ακτογραμμές των δύο χωρών, με την περιοχή ανοιχτά της Κρήτης να συμπεριλαμβάνεται εντός.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι η συμφωνία (η οποία υπογράφηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβυής, Φαγιέζ Αλ Σαράζ), συνιστά μια προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.