Το υπουργείο Οικονομικών «φρεσκάρει» τη μνήμη του Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του προς τους επενδυτές

Το υπουργείο Οικονομικών «φρεσκάρει» τη μνήμη του Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις του προς τους επενδυτές

Απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που προέτρεψε τους επενδυτές να μην απευθύνονται στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Στην ομιλία του μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για τα σημαντικά εμπόδια με τα οποία βρίσκεται –κατά την άποψή του- αντιμέτωπη η επιχειρηματικότητα στη χώρα και επανέλαβε πως «η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Παρουσιάζοντας πλήρη αμνησία όσον αφορά τα πεπραγμένα του κόμματός του ως κυβέρνηση τάχθηκε κατά τις εργασίας με μισθούς 360 ευρώ αλλά και κατά της ελαστικής απασχόλησης για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεχνώντας πως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ επεδίωκε και επέβαλε τέτοιες λύσεις

Στο σχόλιό του, το υπουργείο Οικονομικών θυμίζει την αποεπένδυση που έγινε κατά τα συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθώς και την απώλεια του 25% του ΑΕΠ. Θυμίζει επίσης στον κύριο Μητσοτάκη την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας εις βάρος των εργαζομένων…

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα προς τους κοινωνικούς εταίρους, ουσιαστικά προέτρεψε τους επενδυτές να σταματήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα και απλά, να καταθέτουν επενδυτικά σχέδια προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι δείκτες δείχνουν την ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η προτροπή του προέδρου της ΝΔ έχει διπλό στόχο: α) την αποτροπή νέων επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και β) την επιστροφή στο ασταθές οικονομικό κλίμα της περιόδου όπου το κόμμα του κυβερνούσε.

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μετακόμισε από τη Συγγρού στην Πειραιώς 62 δεν παραγράφει την αποεπένδυση που σημειώθηκε στα χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.

Παρά τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί η εισροή επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, το πρώτο τρίμηνο του 2017 σημειώθηκε αύξηση 11,2% των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου της τελευταίας δεκαετίας. Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων της τελευταίας δεκαετίας, δηλαδή 1,6 δις ευρώ. Παράλληλα, παρουσιάστηκε κατά 6% ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής – η μεγαλύτερη από το 2000 μέχρι σήμερα.

Με άλλα λόγια, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία των εγχώριων και ξένων επενδυτών έχει επιστρέψει. Η Ελλάδα αφήνει πίσω οριστικά την οικονομική κρίση και παρά τις προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εισέρχεται στην περίοδο της βιώσιμης, διαρκούς και δίκαιης ανάπτυξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter