Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τον Νικήτα Κακλαμάνη για την «πρωινή προσευχή»

Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τον Νικήτα Κακλαμάνη για την «πρωινή προσευχή»

Ο κ. Κακλαμάνης είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε στείλει πίσω το Προεδρικό Διάταγμα γιατί δεν περιλάμβανε την πρωινή προσευχή.

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος – εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας για τους «ψευδείς ισχυρισμούς», όπως τους χαρακτηρίζει, του Νικήτα Κακλαμάνη, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε πίσω το Π.Δ. γιατί περιλάμβανε την κατάργηση της πρωινής προσευχής.

«Ο κ. Κακλαμάνης οφείλει δημοσίως και με παρρησία να παραδεχτεί το λάθος του. Με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται να αντικαταστήσει ένα αναχρονιστικό για τις μέρες μας Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί πριν 20 χρόνια. Την καλούμε να το κάνει για να συνειδητοποιήσει τον βαθμό εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού που επιχειρούμε. Εκτός βέβαια αν την φοβίζουν τα βήματα αυτά και θέλει να στρέψει αλλού τη συζήτηση», αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Τι είχε πει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Σε δηλώσεις του στον Real FM ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υποστήριξε ότι «το Π.Δ. δεν περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας».

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως «το κουμπί σε αυτό το Π.Δ. δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη:

“Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι -σχεδόν 30 ώρες μετά- η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγκάστηκε να “διαψεύσει” τις αναφερθείσες από εμένα πληροφορίες για την πρόθεσή της να καταργήσει και την προσευχή από τα σχολεία, κάτι που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο” απάντησε ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει:

“Στο εκδοθέν Προεδρικό Διάταγμα προφανώς και δεν υπάρχει αναφορά για την προσευχή. Το γιατί, όμως, το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναχρονισμός είναι οι καινοφανείς σας ιδέες και όχι οι υπάρχουσες παραδόσεις της Πατρίδας”.

“Τέλος, το να χρησιμοποιεί τη λέξη “ψεύδος”
εναντίον μου η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, πράγματι είναι για να κλαις και να
γελάς ταυτόχρονα” καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter