Το υπουργείο Παιδείας «εμπαίζει» τους αναπληρωτές με τις εκπτώσεις στα ΜΜΜ

Το υπουργείο Παιδείας «εμπαίζει» τους αναπληρωτές με τις εκπτώσεις στα ΜΜΜ

Μόλις σήμερα, (1/7) το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε τους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους πως θα έχουν έκπτωση στα εισιτήρια τρένων, λεωφορείων και πλοίων.

Η εκ πρώτης όψεως ανάγνωση της ανακοίνωσης είναι θετική, ωστόσο πίσω από τον «μανδύα» της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, κρύβονται ορισμένα πρακτικά ζητήματα που κάνουν τα πράγματα να μην είναι τόσο ωραία όσο… φαίνονται.

Αρχικά, οι συμβάσεις των αναπληρωτών έληξαν 30 Ιουνίου, παράλληλα με το σχολικό έτος 2019-20, ενώ η ανακοίνωση για τις εκπτώσεις βγήκε 24 ώρες αργότερα. Προφανώς, το υπουργείο θεωρεί ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν εισιτήριο την τελευταία στιγμή για να επιστρέψουν στους τόπους διαμονής τους.

Πρακτικά αλλά ιδίως σημαντικά ζητήματα όπως το εάν αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να βρουν θέσεις για εκείνους ή τα αυτοκίνητά τους και μάλιστα σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, όσο είναι το περιθώριο που δίνεται για να βγουν τα ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια. Μάλλον στο υπουργείο θεωρούν ότι αυτά τα θέματα λύνονται με… ευκολία και δεν χρειάζονται προγραμματισμό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, την TΡΑΙΝΟΣΕ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών-ΚΤΕΛ ανακοινώνουν την παροχή έκπτωσης στα εισιτήρια πλοίων, τρένων και λεωφορείων για τους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές σχολικού έτους 2019-2020, για τη χρονική περίοδο από 1/7/2020 έως και 7/7/2020 (αναλυτικά ακολουθούν οι ημερομηνίες κατά περίπτωση ) και για τη μετακίνηση τους από τον τόπο διορισμού τους προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Όσον αφορά στην ακτοπλοΐα οι εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα και θα ισχύουν μέχρι και τις 6/7/2020.

Αναλυτικότερα, οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για τις παρακάτω ακτοπλοϊκές εταιρίες:

MINOAN LINES

LEVANTE FERRIES

ΑΝΕΚ SEA LINES

SUPERFAST FERRIES

BLUESTAR FERRIES

HELLENIC SEAWAYS

ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Εκπτώσεις 30% στους επιβάτες και 20% στα οχήματα προσφέρει επίσης και η FAST FERRIES μέχρι τις 7 Ιουλίου 2020. Αντίστοιχα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει 50% έκπτωση στα εισιτήρια των αμαξοστοιχιών για το διάστημα από 1/7 έως και 5/7/2020.Τέλος τα ΚΤΕΛ παρέχουν 50% έκπτωση στα εισιτήρια των λεωφορείων για το διάστημα από 1/7 έως και 5/7/2020.

Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις ως άνω αναγραφόμενες εταιρείες.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη ευχαριστεί θερμά τους Υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και για την άψογη συνεργασία.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter