Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε το πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής, ενώ είχε απορρίψει παρόμοιο άλλης σχολής

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε το πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής, ενώ είχε απορρίψει παρόμοιο άλλης σχολής

Με άλλα μέτρα και σταθμά φαίνεται πως λειτουργεί το υπουργείο Παιδείας και το περιβόητο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε ό,τι αφορά τα προγράμματα που εγκρίνονται για τα σχολεία.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο εκπαιδευτικός ιστότοπος alfavita.gr και ο Νίκος Μάστορας, μόλις πριν από δυόμιση χρόνια, απορρίφθηκε αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αυτό της Ελληνικής Αγωγής του Άδωνη Γεωργιάδη που εγκρίθηκε πρόσφατα.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του alphavita.gr για το πρόγραμμα «Μικροί ρήτορες» της εταιρίας ΦΡΟΝΕΙΝ IKE, το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είχε ως βάση την ύλη του σχολικού βιβλίου μυθολογίας και ιστορίας της τρίτης τάξης του δημοτικού.

Το εν λόγω πρόγραμμα, είχε απορριφθεί όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση, επειδή ο φορέας υλοποίησης του, δηλαδή η εταιρία ΦΡΟΝΕΙΝ ΙΚΕ, χαρακτηριζόταν ως εμπορικός οργανισμός, γεγονός που κατά το ΙΕΠ, αντίκειται στις Προδιαγραφές Αξιολόγησης Αιτημάτων Έγκρισης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων.

Η εν λόγω παράμετρος, η οποία προσκρούει στις προδιαγραφές του ΙΕΠ, ισχύει προφανώς και για την Ελληνική Αγωγή, η οποία αυτονόητα είναι εμπορικός οργανισμός.

Δεδομένου αυτού, εγείρεται νέο μείζον ζήτημα για το υπουργείο Παιδείας και προσωπικά για τη Νίκη Κεραμέως, η οποία καλείται να διευκρινίσει, χωρίς άλλες υπεκφυγές, για ποιον λόγο εγκρίθηκε το πρόγραμμα της σχολής συμφερόντων του υπουργού Ανάπτυξης, ενώ είναι προφανές ότι ως εμπορικός οργανισμός θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί από τη διαδικασία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter