Το υπουργείο Πολιτισμού χρωστάει 36 εκ. ευρώ σε Έλληνες και ξένους παραγωγούς ταινιών

Το υπουργείο Πολιτισμού χρωστάει 36 εκ. ευρώ σε Έλληνες και ξένους παραγωγούς ταινιών

Διεθνώς εκτεθειμένη εγκαταλείπει την χώρα για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή την φορά πρόκειται για το θέμα των πληρωμών στον χώρο του θεάματος καθώς πολλά μέλη του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων παραμένουν απλήρωτα.

Συνολικές οφειλές ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ σημειώνονται από πλευράς του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) τόσο σε έλληνες όσο και σε ξένους παραγωγούς. Μπορεί κάτι τέτοιο να θεωρείται συνηθισμένο από τους έλληνες παραγωγούς, «το καθεστώς αυτό ξενίζει τις εταιρείες του εξωτερικού που έχουν συνηθίσει στην έγκαιρη καταβολή των τμημάτων και των οικονομικών ανταλλαγμάτων και δεν αντιλαμβάνονται γιατί θα πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις του υπουργού σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία», αναφέρει δημοσίευμα του typologies.gr, στέκεται στην αρνητική εικόνα που δημιουργεί η στάση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την παροχή κινήτρων στον χώρο του θεάματος.

Μια τέτοια είδηση προκαλεί σειρά ερωτημάτων, τα οποία το υπουργείο Πολιτισμού καλείται να απαντήσει: όταν μιλάμε για ελληνικό πολιτισμό, αναφερόμαστε αποκλειστικά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και επ’ ουδενί στον σύγχρονο, τι σημαίνει για την χώρα η εμμονή του υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με επενδύσεις, χορηγίες και  χρηματοδοτήσεις με στόχο την σύνδεσή του με τον Τουρισμό και την εμπορευματοποίησή του, ποιό το σχέδιο του υπουργείου για παροχή κινήτρων και ανάπτυξη της βιομηχανίας του σύγχρονου πολιτισμού;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter