Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τη Σπυράκη για Fake News: «Ούτε οι πρωτοετείς φοιτητές δημοσιογραφίας…»

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τη Σπυράκη για Fake News: «Ούτε οι πρωτοετείς φοιτητές δημοσιογραφίας…»

Για διασπορά ψευδούς είδησης κατηγορούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη, καθώς και ότι δεν μπήκε στον κόπο να προβεί στη βασική δημοσιογραφική διαδικασία της διασταύρωσης της είδησης, με αφορμή τη δήλωσή της και τη «δήθεν πληροφορία» ότι «ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ».

Απαντώντας στη συγκεκριμένη δήλωση ανέφεραν συγκεκριμένα ότι στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:

– Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

– Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου, εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

– Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

– Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Καταλήγοντας οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν: «Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας».

Σπυράκη: «17 διμοιρίες ΜΑΤ στη Μυτιλήνη»

«Ο κύκλος των αποκαλούμενων αναπτυξιακών συνεδρίων για τη δήθεν παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας κλείνει όπως ακριβώς του άξιζε» είχε δηλώσει νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, σημειώνοντας:

«Ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ που θα τον προστατεύσουν από τον ενθουσιασμό των κατοίκων για τα επιτεύγματά του στην ανάπτυξη και το προσφυγικό».

Η απάντηση της ΝΔ

«Το γραφείο Τύπου της ΝΔ ειλικρινά ευχαριστεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την διόρθωση ως προς τον ακριβή αριθμό των διμοιριών που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην επίσκεψή τους στη Λέσβο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Αυτό που εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Νίκος Τόσκας είναι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν οι κλούβες είναι 7, 9 ή 17, αλλά ότι ο πρωθυπουργός χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του. Και αυτό, ας μας συγχωρέσει ο κ. Τόσκας που θα τον στεναχωρήσουμε, δεν είναι fake news. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που προκάλεσαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει».

«Η ΝΔ παραδέχεται ότι επικαλέστηκε ψευδή στοιχεία»

«Η ΝΔ παραδέχεται ότι επικαλέστηκε ψευδή στοιχεία», υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην Μυτιλήνη.

«Η κυρία Σπυράκη παραδέχθηκε ότι στήριξε τον αντιπολιτευτικό της οίστρο σε ψευδή στοιχεία για τις διμοιρίες της Αστυνομίας στη Λέσβο» επισημαίνουν και συμπληρώνουν:

«Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατόπιν εορτής, διαπιστώνει ότι οι αριθμοί και τα στοιχεία δεν έχουν αξία. Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα για να κρίνουν οι πολίτες πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο: Ψεύδονται, παραπληροφορούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας».

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter