Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τα «ράντζα» της Παγώνη και τα βαφτίζει «επικουρικές κλίνες»

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τα «ράντζα» της Παγώνη και τα βαφτίζει «επικουρικές κλίνες»

Το υπουργείο Υγείας επιχείρησε σήμερα με ανακοίνωσή του να απαντήσει και να διαψεύσει τις δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη η οποία σε δηλώσεις της και αναφερόμενη στο Νοσοκομείο Γεννηματά είχε μιλήσει για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» και για επιπλέον ράντζα που αναγκάστηκαν να πάρουν από το νοσοκομείο Σωτηρία.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επιβεβαιώνει τα ράντζα – αφού τα ονομάζει «επικουρικές κλίνες» – σημειώνει ωστόσο πως στην εφημερία της 7-8 Νοεμβρίου τα περιστατικά κορονοϊού ήταν σχετικά μειωμένα και συγκεκριμένα 16 έναντι 25 στην προηγούμενη εφημερία της 30ής Οκτωβρίου.

Παραδέχεται ωστόσο πως το βράδυ της Κυριακής (7/11) αναπτύχθηκαν 24 «επικουρικές κλίνες» ενώ οι ασθενείς θα προωθηθούν «σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου».

Αντίθετα, αν και στην ουσία επιβεβαιώνει την κυρία Παγώνη, αρνείται πως πήραν ράντζα από το Σωτηρία ή από άλλη Μονάδα Υγείας.

Ωστόσο οι εικόνες που εμφανίστηκαν σήμερα στα site δείχνουν την πραγματικότητα και μάλιστα από «φιλοκυβερνητικά» μέσα ενημέρωσης.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).
Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.
Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη: 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter