Το ζήτημα του προϋπολογισμού του 2020 στο σημερινό τραπέζι του Eurogroup

Το ζήτημα του προϋπολογισμού του 2020 στο σημερινό τραπέζι του Eurogroup

Ο προϋπολογισμός του 2020 θα βρεθεί σήμερα στο τραπέζι του Eurgroup με τους δανειστές.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις 9 και 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί, με τους οποίους έχει συζητήσει το προσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμούν ότι υπάρχει «τρύπα» της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Παράλληλα, εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν τη μη εφαρμογή ή τον περιορισμό μέτρων (φοροελαφρύνσεων) που εξήγγειλε προς εφαρμογή για το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται το ψαλίδισμα ή η επίσπευση μέτρων που θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση όπως:

Σημειώνεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα σταλεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, μαζί με άλλων χωρών της Ε.Ε. ώστε να περάσει από τη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών, αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και τον Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Pascal Donohoe.

Στις 15.00, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Dr. Werner Hoyer.

Ακολούθως, στις 16.00, ο κ. Σταϊκούρας θα επισκεφθεί τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπου θα έχει συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Klaus Regling.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter