Το ζήτημα της προσάρτησης ουκρανικών περιοχών απ’ τη Ρωσία στον ΟΗΕ

Το ζήτημα της προσάρτησης ουκρανικών περιοχών απ’ τη Ρωσία στον ΟΗΕ

Η προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών της Ουκρανίας από τη Ρωσία έχει εγείρει διεθνείς αντιδράσεις με αποτέλεσμα την έκτακτη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη Δευτέρα με σκοπό το άνοιγμα ενός σχετικού διαλόγου.

Την είδηση γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Παουλίνα Κούμπιακ.

Στη Γενική Συνέλευση μετέχουν και οι 193 κράτη – μέλη του ΟΗΕ, θα συνεδριάσει την Δευτέρα στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) μετά από αίτημα που απηύθυνε η Αλβανία και η Ουκρανία, όπως ενημερώνει η Κούμπιακ.

Διπλωματικές πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αναμένεται να συζητηθεί ένα ψήφισμα, που είναι προς το παρόν στο στάδιο της προετοιμασίας, σχετικό με τις προσαρτήσεις. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ίδιο θέμα, την περασμένη Παρασκευή, η Ρωσία έθεσε βέτο ενώ η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γκαμπόν απείχαν από την ψηφοφορία. Το προσχέδιο εκείνου του ψηφίσματος, που είχαν συντάξει η Αλβανία και οι ΗΠΑ, καλούσε όλες τις χώρες και τους οργανισμούς «να μην αναγνωρίσουν την ψευδοπροσάρτηση» των τεσσάρων περιοχών και ζητούσε να αποχωρήσουν «αμέσως, πλήρως και χωρίς όρους» οι ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιά» στο Twitter από τις αμφιλεγόμενες προτάσεις Έλον Μασκ για την Ουκρανία – Το «φαρμακερό» καρφί του Ζελένσκι

Ουκρανία: Eίκοσι άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στα οχήματά τους στο Κουπιάνσκ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter