Τόκιο, 13η ημέρα: Το ελληνικό πόλο στο μονοπάτι του ονείρου

Τόκιο, 13η ημέρα: Το ελληνικό πόλο στο μονοπάτι του ονείρου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η 13η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν φτωχή σε ελληνικές συμμετοχές, αλλά γούρικη για την Εθνική ανδρών πόλο, η οποία προκρίθηκε σε ημιτελική φάση Ολυμπιακών Αγώνων για δεύτερη φορά στην ιστορία της, πρώτη από το 2004 όταν τερμάτισε 4η. Πλέον, απέχει μία νίκη από το βάθρο.

Η ελληνική ομάδα συνέτριψε το Μαυροβούνιο με το επιβλητικό 10-4 στον προημιτελικό, παραμένει αήττητη και θα αντιμετωπίσει τους Ούγγρους (τους οποίους νίκησε στην πρεμιέρα με 10-9) στον ημιτελικό της Παρασκευής στις 9.30 το πρωί.

Το δεύτερο εισιτήριο θα διεκδικήσουν Ισπανία και Σερβία. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής στις 10.30 και ο μικρός το πρωί της ίδιας μέρας στις 07.40.

Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας απέναντι στο Μαυροβούνιο, με 5 γκολ. «Η απόδοσή μας στους προηγούμενους αγώνες μας έδωσε αυτοπεποίθηση», σχολίασε. «Το χειρότερο πράγμα όμως θα είναι να χάσουμε δύο αγώνες και να μείνουμε με άδεια χέρια».

«Η άμυνα μας δίνει δύναμη και για την επίθεση», είπε ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς. «Κάθε μέρα πριν κοιμηθώ εδώ και μήνες σκέφτομαι το Ολυμπιακό μετάλλιο».

«Η πορεία μας έχει δείξει την ποιότητα αυτής της ομάδας», δήλωσε ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης. «Έχουμε θέληση και πίστη. Πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε; Απέχουμε δύο παιχνίδια από το όνειρό μας. Είναι τιμή μου, να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας».

«Είναι πρωτόγνωρα τα συναισθήματα, αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος θύμισε ότι «η άμυνα δίνει τα μετάλλια, σε όλα τα σπορ». Και πρόσθεσε, ότι η ομάδα «δείχνει σε καλό φεγγάρι, προχωράει βήμα βήμα και δεν θα αρκεστεί σε αυτή την πρόκριση. Θα αφήσουμε την ψυχή και την καρδιά μας εδώ», υποσχέθηκε.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Ιστιοπλοΐα

Οι Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 8η θέση στην κλάση «470» της ιστιοπλοΐας.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο τερμάτισαν 9οι στην κούρσα των μεταλλίων και αποχαιρέτισαν με το κεφάλι ψηλά το σκάφος που υπηρέτησαν επί 13 χρόνια. Τα «470» γίνονται στο εξής μικτή κατηγορία, οπότε το δίδυμο χωρίζει αναγκαστικά.

Το πλασάρισμα των Μάντη-Καγιαλή ήταν το καλύτερο για την ελληνική ιστιοπλοΐα στο Τόκιο. Η Βασιλεία Καραχάλιου ήταν 9η στα Laser Radial. Στην ίδια κλάση, ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης τερμάτισε 4ος στην τελική κατάταξη.

Πέμπτη, η ημέρα των Στεφανίδη-Κυριακοπούλου

Η Πέμπτη είναι η μέρα της Κατερίνας Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου, που εμφανίστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση στον προκριματικό.. Ο τελικός του άλματος επί κοντώ αρχίζει στις 13.00, χωρίς τις αποκλεισμένες Μόρις, Κένεντι, Νιούμαν αλλά με τις Ναζεότ (ΗΠΑ), Μπράντσο (Μ.Βρετανία), Νιούελ (Καναδάς), Πεϊνάδο (Βενεζουέλα), Σιντόροβα (Ρωσία), Σούτεϊ (Σλοβενία), Μούρτο (Φινλανδία), Σίλβα (Κούβα), Ζουκ (Λευκορωσία), Μπένγκτσον (Σουηδία), Λελού (ΗΠΑ), Χσου (Κίνα), Κιλίπκο (Ουκρανία).

Κολύμβηση

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο αξιόλογος κολυμβητής Άλκης Κυνηγάκης θα προσπαθήσει να υπερσπιστεί την κληρονομιά του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χλμ μαραθώνιας κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Η Βραζιλιάνα Άνα Μαρσέλα Κούνια κέρδισε το αντίστοιχο αγώνισμα στις γυναίκες.

Η Μαρία Πρεβολαράκη θα ξεκινήσει μετά τις 5 τα ξημερώματα τους αγώνες της στα 53 κ. της ελευθέρας πάλης, με ελπίδες ακόμα και για μετάλλιο . Οι τελικοί θα γίνουν την Παρασκευή, όταν θα αγωνιστεί και ο έτερος παλαιστής, Γιωρίκας Πιλίδης, στα 65 κ.. Είναι ο τελευταίος Έλληνας αθλητής που θα ανεβεί στη σκηνή.

Ποδηλασία

Ο Χρήστος Βολικάκης θα δοκιμαστεί αύριο στο αγώνισμα Omnium της ποδηλασίας πίστας, από τις 9.30 το πρωί μέχρι το απομεσήμερο. Στο ομαδικό πουρσουί νίκησαν σήμερα οι Ιταλοί.

Στίβος

Τέλος, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στις 23.30, αξημέρωτα στο Τόκιο, θα ξεκινήσει το εξουθενωτικό αγώνισμα των 50 χλμ βάδην, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ.

Σήμερα «έπεσε» και τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ στον στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων: η Αμερικανίδα Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν έτρεξε τα 400μ με εμπόδια σε 51.46 και κατέβασε το ρεκόρ κατά μισό δευτερόλεπτο περίπου, στο ίδιο αγώνισμα όπου ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ τρέλανε τα χρονόμετρα εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα.

Ο Καναδός Αντρέ Ντε Γκρας κέρδισε τα 200 μ με το σπουδαίο 19.62, μπροστά από τρεις Αμερικανούς. Οι Κενυάτες έκαναν νταμπλ στο 800άρι με Κορίρ, Ρότιτς, ενώ ο Πολωνός Βόιτσιεκ Νοβίτσκι κέρδισε στη σφυροβολία και η Περούθ Τσεμουτάι από την Ουγκάντα τα 3000 μ. στηπλ.

Καλλιτεχνική κολύμβηση

Στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, όπου διακόπηκε λόγω Covid-19 η ελληνική συμμετοχή (Πλατανιώτη-Παπάζογλου), κέρδισαν οι Ρωσίδες Κολεσνιτσένκο-Ρομάσινα. Σήμερα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και πέμπτο κρούσμα κορονοϊού στην ελληνική ομάδα που επρόκειτο να αγωνιστεί την Παρασκευή στο ομαδικό. Οι πέντε αθλήτριες, αλλά και η συνοδός που βρέθηκε θετική, βρίσκονται σε ξενοδοχείο καραντίνας. Σύμφωνα με την ΕΟΕ, είναι όλες ασυμπτωματικές.

Οι Ελληνίδες αδελφές Αλεξανδρή, που αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας, έμειναν στην 7η θέση στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Ο κορονοΐός στο Τόκιο

Σήμερα ανακοινώθηκαν 4.166 κρούσματα Covid-19 στην περιοχή του Τόκιο, αριθμός ρεκόρ από το ξεκίνημα της πανδημίας. «Την επόμενη εβδομάδα μπορεί να φτάσουμε τις 6-8 χιλιάδες», ανακοίνωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Ιαπωνίας (και πολέμιος των Ολυμπιακών Αγώνων) Σιγκέρου Όμι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter