Τόκιο 2020: Αγγίζει το μετάλλιο η Εθνική πόλο!

Τόκιο 2020: Αγγίζει το μετάλλιο η Εθνική πόλο!

Η Εθνική ανδρών πόλο προκρίθηκε με εκκωφαντικό τρόπο στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και απέχει μία νίκη από το μετάλλιο! Ο θεωρητικά αμφίρροπος προημιτελικός με το Μαυροβούνιο εξελίχθηκε σε …παρέλαση: 10-4. Η πρόκριση πανηγυρίστηκε με σφιγμένες γροθιές και πολλές αγκαλιές, ενώ ο Στέλιος Αργυρόπουλος φίλησε τη μπάλα με τη λήξη.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Ουγγαρίας-Κροατίας, που θα ξεκινήσει στις 13.50. Η Εθνική μας είχε νικήσει τους Μαγυάρους στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά με 10-9. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το πρωινό της Παρασκευής και οι τελικοί την Κυριακή: στις 7.40 ο μικρός και στις 10.30 ο μεγάλος.

Ο Ντίνος Γεννηδουνιάς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας απέναντι στο Μαυροβούνιο, με 5 γκολ. Ο ίδιος είχε πετύχει άλλα τόσα στον προχθεσινό αγώνα με τις ΗΠΑ. «Πιστεύαμε μέσα μας ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο. Η απόδοσή μας στους προηγούμενους αγώνες μας έδωσε αυτοπεποίθηση», σχολίασε. «Το χειρότερο πράγμα όμως θα είναι να χάσουμε δύο αγώνες και να μείνουμε με άδεια χέρια».

Η ελληνική άμυνα και η απόδοση του τερματοφύλακα Μάνου Ζερδεβά έκανε τη διαφορά. «Έχουμε συγκεντρωθεί σε αυτό το κομμάτι, αφού η άμυνα μας δίνει δύναμη και για την επίθεση», είπε ο ίδιος στην κάμερα της ΕΡΤ. «Κάθε μέρα πριν κοιμηθώ εδώ και μήνες σκέφτομαι το Ολυμπιακό μετάλλιο». Οι Μαυροβούνιοι είχαν 0/8 με παίκτη παραπάνω.

«Η πορεία μας έχει δείξει την ποιότητα αυτής της ομάδας», δήλωσε ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης. «Ξεκινήσαμε σήμερα από το μηδέν, με θέληση και πίστη. Ξέραμε ότι δεν συγχωρούνται τα λάθη σε έναν προημιτελικό. Πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε; Απέχουμε δύο παιχνίδια από το όνειρό μας. Είναι τιμή μου, να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας».

«Είναι πρωτόγνωρα τα συναισθήματα, αλλά μόλις τώρα αρχίζουμε», είπε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. «Όλα αρχίζουν από την άμυνα, αυτό είναι το συστατικό που κάνει τη διαφορά».

Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος θύμισε ότι «η άμυνα δίνει τα μετάλλια». Και πρόσθεσε, ότι η ομάδα «δείχνει σε καλό φεγγάρι, προχωράει βήμα βήμα και δεν θα αρκεστεί σε αυτή την πρόκριση. Θα αφήσουμε την ψυχή και την καρδιά μας εδώ», υποσχέθηκε.

Στους έξι αγώνες της, η αήττητη ελληνική ομάδα μετράει 5 νίκες και 1 ισοπαλία με την πρωταθλήτρια Κόσμου Ιταλία.

Τα οχτάλεπτα του αγώνα με το Μαυροβούνιο: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

H «επίσημη αγαπημένη» της πισίνας έφτασε στα ημιτελικά μόνο στους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, όπου όμως γνώρισε δύο ήττες στο φινάλε και έμεινε 4η, έξω από τη ζώνη των μεταλλίων. Το 1996 στην Ατλάντα και το 2016 στο Ρίο κατετάγη στην 6η θέση (ενώ το Μαυροβούνιο έφτασε στην τετράδα).

Η Ισπανία ήταν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά, με το σχετικά εύκολο 12-8 επί των ΗΠΑ. Το άλλο εισιτήριο διεκδικούν Ιταλοί και Σέρβοι στις 12.20.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter