Τόκιο 2020 – Hμέρα 6: Θαύμα στα κουπιά, τραύμα στις ρακέτες

Τόκιο 2020 – Hμέρα 6: Θαύμα στα κουπιά, τραύμα στις ρακέτες

H 6η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έφερε για πρώτη φορά αύρα μεταλλίου στην ελληνική αποστολή. Ωστόσο, η αισιοδοξία μετριάστηκε από την ατυχία που άφησε τον Στέφανο Τσιτσιπά εκτός προημιτελικών. Τα κουπιά ονειρεύονται βάθρο στο νεανικό πρόσωπο των Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρίας Κυρίδου, ενώ το τένις ποντάρει πια στο μικτό διπλό.

Η δίκωπος των δύο 20χρονων κοριτσιών πέτυχε ένα μικρό θαύμα στον ημιτελικό: όχι μόνο πρόκριση στον τελικό με επική αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της κούρσας, αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ, με 6:48.70, το οποίο όμως άντεξε μόλις μερικά λεπτά της ώρας.

Η Νέα Ζηλανδία με τις Πρέντεργκαστ-Γκάουλερ μπαίνει στον αυριανό τελικό (03.30) με τον τίτλο του φαβορί και με χρόνο 6:47.41, «αλλά θα την κοιτάξουμε στα μάτια», υποσχέθηκαν κατενθουσιασμένες οι δύο Ελληνίδες. Την εξάδα του τελικού συμπληρώνουν τα πληρώματα από τις Ρωσία, Μ.Βρετανία, Καναδά και Ισπανία. «Μακάρι να φυσάει και στον τελικό, οι συνθήκες θυμίζουν Σχινιά», είπε η Μαρία Κυρίδου.

Η μεγαλύτερη αδελφή της, Αννέτα, αλλά και ο Στέφανος Ντούσκος, θα αγωνιστούν αύριο στα ημιτελικά του απλού σκιφ. Ο τελικός στα δύο αγωνίσματα θα γίνει την Παρασκευή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε άτυχος στον αγώνα του με τον Γάλλου Ουγκό Ουμπέρ για τους «16» του τουρνουά ανδρών του τένις, αφού τραυματίστηκε στο φινάλε του δεύτερου σετ και δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στη συνέχεια: 6-2, 6-7, 2-6.

Μετά από θεραπεία δύο ωρών και παρά την κόπωση, ο 23χρονος τενίστας επέστρεψε δριμύτερος για τον αγώνα του μικτού διπλού δίπλα στη Μαρία Σάκκαρη. Το δίδυμο νίκησε τους Καναδούς Οζέρ-Αλιασίμ και Νταμπρόφσκα με 6-3, 6-4 και απέχει πλέον δύο νίκες από το μετάλλιο, για το οποίο θεωρείται φαβορί αφού έχει πια το νούμερο 1 του ταμπλό.

Στον αυριανό προημιτελικό (γύρω στις 13.30), οι ΣάκκαρηΤσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι των Αυστραλών Μπάρτι και Πιρς.

Λίγο πριν σβήσουν τα φώτα στο Τόκιο, μαθεύτηκε ότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19 συνοδός της ελληνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, η οποία είχε ήδη χάσει την Ευαγγελία Πλατανιώτη πριν την αναχώρηση. Οι υπόλοιπες αθλήτριες έφτασαν στο Τόκιο αρνητικές.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου πήρε την 7η θέση στο τζούντο, στην κατηγορία των -70 κιλών. Οι ήττες με ιπόν από τη Ρωσίδα Ταϊμάζοβα και τη Γερμανίδα Σκοτσιτάρο άφησαν την Ελληνίδα αθλήτρια εκτός μεταλλίων, ενώ είχαν προηγηθεί δύο νίκες, επί της Κινέζας Σουν και της Γαλλίδας Πινό.

Οι κολυμβητές Ανδρέας Βαζαίος (24ος με 1:58.84) και Απόστολος Παπαστάμος (35ος με 2:00.38) δεν μπόρεσαν να προκριθούν στα ημιτελικά των 200μ μικτή. Αύριο θα πέσει στο νερό η τετράδα της μικτής σκυταλοδρομίας 4x100 μ. ελεύθερο με τους Χρήστου, Μερετσόλια και τις Ντουντουνάκη, Δράκου.

Η Εθνική πόλο, που μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία σε ισάριθμα ντέρμπι, επιστρέφει στην πισίνα αύριο στις 12.20, με αντίπαλο τη συγκριτική αδύναμη, αλλά επικίνδυνη και… γηπεδούχο Ιαπωνία.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο στην ιστιοπλοΐα ΜάντηςΚαγιαλής ξεκίνησαν καλά και βρίσκονται στην 3η θέση των 470 μετά τις πρώτες δύο ιστιοδρομίες.  Το αντίστοιχο πλήρωμα των ΣπανάκηΤσουλφά πλασαρίστηκε στη 12η θέση. Ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn είναι 10ος.

Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 7η στα Laser Radial που ξαναρχίζουν σήμερα και ελπίζει να μετάσχει στην κούρσα των μεταλλίων την Κυριακή. Στην κλάση RS:X, ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στη 13η θέση και η Κατερίνα Δίβαρη στην 19η.

Η Άννα Κορακάκη θα ξεκινήσει αύριο την προσπάθειά της για υπεράσπιση του Ολυμπιακού τίτλου της στο πιστόλι 25 μ., με τη βολή ακριβείας. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Τέλος, η 47χρονη τοξοβόλος Ευαγγελία Ψάρρα θα αντιμετωπίσει για τη φάση των «32» την Τσία-Εν Λιν από την Ταϊπέϊ, γύρω στις 6.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter