Τόκιο 2020: Ο Ιακωβίδης με υπερηφάνεια ξεσπά: «Δεν αντέχω άλλο, είναι λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στο φυσιοθεραπευτή σου» (Video)

Τόκιο 2020: Ο Ιακωβίδης με υπερηφάνεια ξεσπά: «Δεν αντέχω άλλο, είναι λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στο φυσιοθεραπευτή σου» (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Σε λυγμούς ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης μετά το αναγκαστικό φινάλε της καριέρας του διαμηνύοντας πως δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που βίωσε όλο αυτό τον καιρό, αφήνοντας αιχμές για τη στήριξη της Πολιτείας. Μόνο του στήριγμα ήταν η οικογένεια και οι φίλοι του, όπως λέει με δάκρυα στα μάτια.

«Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου», λέει συγκινημένος ο Θ. Ιακωβίδης. Ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι.

Δείτε επίσης: Τόκιο 2020: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Θόδωρο Ιακωβίδη που αποχαιρέτησε την άρση βαρών

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, αφού όπως τόνισε «έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή, γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και θέλω να γυρίσω στους δικούς μου. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν το κίνητρό μου να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια».

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ZU1cUSaxas8

Σημειώνεται πως ο Θ. Ιακωβίδης, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής στην άρση βαρών στο Τόκιο, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στην κατηγορία των 96 κιλών σήκωσε 338 κιλά στο σύνολο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν δεύτερος στο αρασέ στο 2ο γκρουπ με 156 κιλά (στην πρώτη του προσπάθεια σήκωσε 147 κιλά, στη 2η 152 κιλά και ολοκλήρωσε με τα 156). Στο ζετέ ο Ιακωβίδης ήταν 3ος με 182 κιλά.

Μωραΐτης: «Ντροπή για την Πολιτεία οι δηλώσεις Ιακωβίδη»

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τα όσα είπε ο Πρωταθλητής της άρσης βαρών, Θεόδωρος Ιακωβίδης.

«Ντροπή για την Πολιτεία» χαρακτήρισε τα όσα είπε ο αθλητής «για την παντελή απουσία στήριξης», για την «έλλειψη δυνατότητας να και την έλλειψη «οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης». Τόνισε παράλληλα πως είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

Έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας: «Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο».

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Μωραΐτη:

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος.

Ένας αθλητής που τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών, ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του.

Δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας.

Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο.

Γι’ αυτούς τους αθλητές, γι’ αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι.

Για τη σημερινή κατάθεση ψυχής ο Θεόδωρος Ιακωβίδης μας είχε προετοιμάσει με αυτά που είπε στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Καπουτζίδη λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων:

“Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο”.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter