Τόκιο 2020: Με τα μετάλλια οι πολίστες στην Τελετή Λήξης

Τόκιο 2020: Με τα μετάλλια οι πολίστες στην Τελετή Λήξης

Ο Γιάννης Φουντούλης, με το ασημένιο μετάλλιο να …σπαρταράει στο στήθος του πάνω από τη γαλανόλευκη φόρμα, ήταν ο πρώτος αθλητής που εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο για το σεμνό πάρτι της Τελετής Λήξης.

Λίγα λεπτά αργότερα, στην παρέλαση των αθλητών, ακολούθησαν οι υπόλοιποι παίκτες της Εθνικής πόλο με τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο. Δεν είχαν περάσει καλά καλά ούτε δύο ώρες από την απονομή των μεταλλίων του τελικού του πόλο ανδρών, με το οποίο έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Μάλιστα ο Φουντούλης εξελέγη σήμερα και στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως εκπρόσωπος των αθλητών, μαζί με τη γυμνάστρια Βασιλική Μιλλούση.

Η Τελετή Λήξης έγινε σε κλίμα συγκρατημένα πανηγυρικό, αφού οι Αγώνες κύλησαν σχετικά ομαλά και χωρίς το φούντωμα της πανδημίας που πολλοί φοβήθηκαν. Οι δείκτες των ημερών στην περιοχή του Τόκιο ήταν αυξημένοι (4.498 κρούσματα χθες), αλλά θεωρούνται ελεγχόμενοι.

Η δήμαρχος του Παρισιού Aνν Ινταλγκό παρέλαβε την Ολυμπιακή σημαία από τα χέρια του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ για τους Αγώνες του 2024. Ο Εμμανουέλ Μακρόν καλωσόρισε τον φίλαθλο πλανήτη σε απ’ ευθείας σύνδεση από το Παρίσι, όπου είχαν μαζευτεί χιλιάδες Γάλλοι -και πολλοί Ολυμπιονίκες- μπροστά στον στολισμένο με τα Ολυμπιακά λάβαρα πύργο του Άιφελ.

«Δώσατε στον κόσμο το πιο πολύτιμο δώρο, την ελπίδα», είπε ο Μπαχ, περιστοιχισμένους από αθλητές που εκπροσωπούσαν τις πέντε ηπείρους, αλλά και τον ξεχωριστό «πλανήτη» των προσφύγων. «Οι Ιάπωνες πρέπει να νιώθετε εξαιρετικά υπερήφανοι, για τους πρωτόγνωρους Αγώνες που μας χαρίσατε». Η βραδιά έκλεισε με το ηλεκτρονικό “arigato” (“ευχαριστώ”) των Ιαπώνων.

Η Φλόγα θα ανάψει ξανά σε έξι μήνες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο, ενώ θα προηγηθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter