Τόκιο 2020: Προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής – Αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Τόκιο 2020: Προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής – Αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

O Εμμανουήλ Καραλής ήταν εντυπωσιακός στον προκριματικό του επί κοντώ και προκρίθηκε στον τελικό τυ αγωνίσματος με άλμα στα 5μ.75, κατά την 2η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο.

Ο 22χρονος Καραλής στο Α’ γκρουπ με 5.75μ. κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση. Αρχικά υπερέβη τα 5μ.30 και τα 5μ.50 με την πρώτη προσπάθεια και με την 2η τα 5μ.65 και   5μ.75.

«Είμαι χαρούμενος. Είμαι ευτυχισμένος. Ο σκοπός μου ήταν να έρθω, να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ειλικρινά το ότι είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρώτη Ολυμπιάδα στα 21 μου χρόνια είναι κάτι πανέμορφο. Είναι μια όμορφη ιστορία να θυμάμαι. Ηρθα και το χάρηκα. Με ενδιέφερε να ζήσω τη στιγμή. Έζησα τη στιγμή. Είμαι υγιής, είμαι χαρούμενος. Μπορεί να μην έχει κόσμο, αλλά νιώθω όλη την αγάπη του κόσμου να είναι γύρω μου. Μπήκα να το χαρώ, το χάρηκα και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

Οσο για τον τελικό είπε: «Στόχος να πηδήξω όσο πιο ψηλά μπορώ. Όλα είναι ανοικτά. Ποτέ δεν ξέρεις. Όπως πάντα, θα χαρώ τον αγώνα ό,τι και να γίνει. Εύχομαι πραγματικά τη χαρά που νιώθω σήμερα να τη ζήσουν όλοι οι άνθρωποι γιατί είμαι πραγματικά ευτυχισμένος».

Δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης

Αντίθετα, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στο Β΄ γκρουπ και με καλύτερο άλμα στα 5.50μ. στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ. και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ).

Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) και Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter