Τόκιο 2020: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τρεις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο 2020: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τρεις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ιαπωνική κυβέρνηση κήρυξε πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο κι άλλες τρεις περιφέρειες της χώρας λόγω  έξαρσης του covid-19, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη τους (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου).

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται σε ισχύ από μεθαύριο Κυριακή (25/4) και θα διαρκέσει ως τις 11 Μαΐου, αν στο μεταξύ δεν χειροτερέψουν τα πράγματα.

«Σήμερα, αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιοχές του Τόκιο, του Κιότο, της Οσάκα και του Χιόγκο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα. Από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν ήταν το μειωμένο ωράριο των καταστημάτων, η αναστολή λειτουργίας σε μαγαζιά και μπαρ που πωλούν αλκοόλ, όπως και κάποια μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε τα παραλλαγμένα στελέχη, τα οποία είναι πιο μεταδοτικά, παρά μόνο αν λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα», σχολίασε ο Ιάπωνας υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ο Γιασουτόσι Νισιμούτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter