Τόκιο 2021: Εξασφάλισε την πρόκριση ο Πετρούνιας!

Τόκιο 2021: Εξασφάλισε την πρόκριση ο Πετρούνιας!

Οι ανακατατάξεις που προέκυψαν στην προολυμπιακή διαδικασία λόγω της πανδημίας απάλλαξαν τον Λευτέρη Πετρούνια από τον βραχνά της -αμφίβολης μέχρι χθες- πρόκρισης.

«Ήρθε η πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!! Ναι!!» έγραψε σε μία ανάρτηση γεμάτη θαυμαστικά, χαρά και… υποσχέσεις στο Ιnstagram ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο. «Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μπακού, η πρόκριση είναι γεγονός που μπορεί να χαθεί μόνο με ένα απίθανο σενάριο πια! Του χρόνου θα διατηρήσω τον τίτλο μου!».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν ο πρώτος που τον συνεχάρη δημόσια: «Μπράβο ρε φίλε!!!!!»

Ο Πετρούνιας είχε περάσει με την καλύτερη επίδοση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπακού και ήταν φαβορί για τη νίκη, αλλά η διοργάνωση διακόπηκε λόγω της πανδημίας αμέσως μετά τον προκριματικό. Η Διεθνής Ομοσπονδία της ενόργανης γυμναστικής αποφάσισε να επικυρώσει ως τελικό το αποτέλεσμα του προκριματικού, πράγμα που σημαίνει ότι ο Πετρούνιας χρειαζόταν άλλη μία νίκη (στη Ντόχα) για να σφραγίσει την πρόκριση.

Παράλληλα, όμως, έχασε πολύ έδαφος στην ειδική βαθμολογία ο μεγάλος του αντίπαλος, Κινέζος Γιανγκ Λιου, οπότε το μοναδικό εισιτήριο της Κίνας θα δοθεί μάλλον σε τρίτο γυμναστή (τον μετρ του πλάγιου ίππου Γουένγκ Χάο).

Μόνο αν ο Γιανγκ Λιου κερδίσει τον τελευταίο αγώνα των κρίκων με αστρονομικά υψηλή βαθμολογία θα κατορθώσει να ξεπεράσει τον Πετρούνια και τον Γουένγκ. Η εξ αναβολής διοργάνωση θα γίνει το 2021 στη Ντόχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter