Τόκιο, 2η ημέρα: Οι πολίστες έκλεψαν την παράσταση

Τόκιο, 2η ημέρα: Οι πολίστες έκλεψαν την παράσταση
Ο Μάριος Καπότσης οργανώνει την επίθεση εναντίον των Ούγγρων

Η δεύτερη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν πολύ καλή για τα ελληνικά χρώματα, παρ’ όλο που οι ελπίδες για ένα μετάλλιο από την Άννα Κορακάκη διαψεύστηκαν. Η Εθνική Ανδρών πόλο, οι κολυμβητές, οι κωπηλάτες και κάμποσοι άλλοι χειροκροτήθηκαν στο Τόκιο.

Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη δεν μπόρεσε να ανεβεί στο βάθρο, στο αγώνισμα που την ανέδειξε «χάλκινη» προ πενταετίας στο Ρίο. Έμεινε στην 6η θέση στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μέτρα («ρώσικη ρουλέτα» χαρακτήρισε η ίδια τον τελικό), αλλά δήλωσε ικανοποιημένη από την επίδοσή της -ειδικά στον προκριματικό όπου πλησίασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ- και ελπίζει σε βάθρο στα 25μ. πιστόλι. Ο Νίκος Μαυρομάτης είναι 26ος στο σκιτ μετά την πρώτη μέρα των προκριματικών.

Η Εθνική Ανδρών πόλο κατατρόπωσε την πανίσχυρη Ουγγαρία με 10-9 στην πρεμιέρα και ελπίζει σε διάκριση, αφού δεν είχε νικήσει ποτέ τους Μαγυάρους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική ομάδα έχανε με 2-5 και 7-8, αλλά ήταν καταπληκτική στην άμυνα και στον παίκτη παραπάνω. Οι Φουντούλης (3), Γεννηδουνιάς (2), Παπαναστασίου (2), Βλαχόπουλος (2), Καπότσης πέτυχαν τα γκολ, ενώ σπουδαίος ήταν και ο γκολκίπερ Ζερδεβάς.

Η Άννα Ντουντουνάκη κατετάγη 9η στα 100μ πεταλούδα με 57.25 και έχασε την πρόκριση στον τελικό για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Πέτυχε όμως πανελλήνιο ρεκόρ και έφυγε από την πισίνα κλαίγοντας.

«Είναι πικρή η ένατη θέση, αλλά τουλάχιστον ξεπέρασα τον εαυτό μου και μάλιστα σε πρωινό αγώνα. Ήξερα ότι όλα θα κρίνονταν στα όριο και δυστυχώς ήμουν άτυχη», είπε η 26χρονη Χανιώτισσα, που θα αγωνιστεί και στα 4×100μ μικτή μαζί με τον Μερετσόλια, τον Χρήστου και τη Δράκου.

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε στα αυριανά ημιτελικά των 100μ ύπτιο με τη 15η επιδοση (53.77). Η ομάδα 4×100 μ. ελεύθερο απογοήτευσε, αφού έμεινε 8η στον ημιτελικό και 15η συνολικά με 3:15.29. Ο Δημήτρης Μάρκος πήρε την 31η θέση στα 200μ ελεύθερο με επίδοση 1:49.16.

Η 19χρονη Φένια Τζέλη έφτασε κοντά σε διάκριση στο τάεκβοντο, αλλά ηττήθηκε στον «ξαφνικό θάνατο» από τη Μπεν Γιεσούφ (Νίγηρας) με 2-0 και δεν μπόρεσε να προκριθεί στο ματς του μεταλλίου, στα 57 κιλά.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημά του, αλλά αντεπιτέθηκε στο τέλος και απέκλεισε τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ με 6-3, 3-6, 6-3 , για να δώσει ραντεβού με τον Αμερικανό Τιαφό, από τον οποίο είχε ηττηθεί στο Ουίμπλεντον.

Το ξεκίνημα για τους ιστιοπλόους μας ήταν αρκετά καλό. Η Βάσω Καραχάλιου τερμάτισε 2η και 19η στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες στα Ράντιαλ και βρίσκεται στην 5η θέση. Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι 11ος στη γενική κατάταξη μετά από τρεις κούρσες (8ος , 17ος , 10ος), ενώ η Κατερίνα Δίβαρη έμεινε στην 23η θέση στην ίδια κλάση.

Στην κωπηλασία, τα ελληνικά πληρώματα εξασφάλισαν προκρίσεις σήμερα. Ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου πέρασαν στα ημιτελικά του σκιφ σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ενώ και η δίκωπος με Χριστίνα Μπούρμπου, Αννέτα Κυρίδου προκρίθηκε στους ημιτελικούς με πρωτιά στο ρεπεσάζ.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πέρασε στον 3ο γύρο στο πινγκ πονγκ, με εύκολη νίκη επι του Αιγύπτιου Αχμέντ Σαλέχ με 4-1 σετ. Ο 41χρονος πρωταθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Κορεάτη Τζέουνγκ την Τρίτη.

Πέρα από τους ιστιοπλόους και τους κολυμβητές που συνεχίζουν, αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει την προσπάθειά της η Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία, ενώ ο Περικλής Ηλίας θα τρέξει στο αγώνισμα cross-country της ποδηλασίας δρόμου.

Στο τένις γυναικών, όπου αποκλείστηκε νωρίς το νούμερο 1 του ταμπλό Αυστραλέζα Άσλεϊ Μπάρτι, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στις 5 τα ξημερώματα τη Σέρβα Νίνα Στογιάνοβιτς.

Στην κωπηλασία, η συνέχεια των αγώνων μετατέθηκε την Τετάρτη, εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν το επόμενο διήμερο στο Τόκιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter