Τολμάς να διαταράξεις τη σιωπή μεταξύ νεκρών και ζωντανών;

Τολμάς να διαταράξεις τη σιωπή μεταξύ νεκρών και ζωντανών;

Ο ΤΑΖ βιώνει μια μοναδική πνευματιστική εμπειρία για την οποία μιλάει όλη η πόλη, αλλά δεν τολμούν όλοι να τη ζήσουν. Αυτοί χάνουν

Μου έστειλαν ένα link: www.seance.gr. Εξαιρετικά καλοφτιαγμένο στην παραπλανητική του διάθεση. Μιλάει για την ιστορία της σεάνς, του πνευματισμού που δημιούργησε σάλο στη δεκαετία του 1920, ειδικά μετά τον θάνατο του περιβόητου μάγου Χουντίνι, και μέχρι σήμερα τελείται από τσαρλατάνους ή ανθρώπους που έχουν πραγματικά (;) την ικανότητα επικοινωνίας με τον κόσμο των πνευμάτων. Ολοι φοβόμαστε να εκφράσουμε την επιθυμία μας για αυτή την εμπειρία, επειδή ενέχει το στίγμα της κατινιάς, την ώρα που στο Χόλιγουντ οι ταινίες με θέμα το μεταφυσικό και τα πνεύματα γνωρίζουν νέα άνθηση. Υπάρχει κάτι μακάβρια ερωτικό σε όλο αυτό, που το αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον χώρο υποδοχής ενός συνηθισμένου μικροαστικού οικήματος στο Περιστέρι. Στη «Séance» (που πηγαίνεις μόνο με δικό σου γκρουπ αφού έχεις κλείσει ραντεβού) η μόνη βία που μπορεί να σου ασκηθεί είναι του ίδιου του εαυτού σου………. Οπως επίσης και η πραγματικά τρομακτική ανακάλυψη μιας απόκοσμης τρυφερότητας.

Στον προθάλαμο σε περιμένουν δύο γυναίκες, σαν από βιντεοκλίπ των Μπάουχαους, σε κερνάνε κρασί-θεία κοινωνία και περιμένεις εξερευνώντας τον χώρο και νιώθοντας μια πρωτόγνωρη, ανήσυχα καθησυχαστική ηδονή. Μετά μπαίνει μέσα ο Αντρέας, ένας φωτισμένος δαιμονισμένος άγιος της διπλανής πόρτας. Ο οδηγός σου σε αυτήν την περιπέτεια, ένας μαγικός άνθρωπος, με έναν απίστευτο τόνο φωνής και ικανότητα διαχείρισης του βλέμματός σου, ο οποίος είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κατέχει την τέχνη του υπνωτισμού. Η αλήθεια είναι πως κατέχει πολλές τέχνες, ίσως περισσότερες από όσες και ο ίδιος μπορεί να παραδεχτεί ή να αντέξει. Ο προθάλαμος είναι διακοσμημένος τόσο όσο, με μια αίσθηση βικτοριανής παρακμής σε αστικό διαμέρισμα που εξασθενίζει τις αντιστάσεις των αισθήσεών σου. Στον κύριο χώρο, εκεί όπου εγώ και άλλοι τέσσερις καθίσαμε στο τραπέζι του τρόμου, μέσα σε ένα κόκκινο βελούδινο σκοτάδι επικρατούσε μια έντονη μυρωδιά από καμένα τριαντάφυλλα (η Ι. ρώτησε αν είναι λιβάνι γιατί της φέρνει αλλεργία και αποχώρησε στα 45 λεπτά γιατί πάγωσε από τον φόβο της). Ο Αντρέας καθησυχαστικός σαν ένας μανιπιουλαριστής ψυχολόγος ανήθικης ηθικότητας, σε ξεψαχνίζει ψυχολογικά, σε κάνει σχεδόν εραστή του, προτού ενώσετε όλοι τα χέρια κι αρχίσουν τα μαγικά. Γράφεις κρυφά ονόματα σε ένα χαρτί που μπαίνει σε ένα σακουλάκι και μετά ένα εκκρεμές τρέμει κυριολεκτικά πάνω από το χαρτί που έχει τη μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη. Τότε κάνεις ερωτήσεις στα πνεύματα και σου απαντάνε μέσα από έναν πίνακα Oυίτζι που ακουμπάς τα δάχτυλά σου και μετακινείται μόνος του. Σου ρίχνουν τα ταρό. Στη συνέχεια επικαλείσαι το πνεύμα της Άννας και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή[…].

Θέατρο ή πραγματικότητα;

To σάιτ αναφέρει ξεκάθαρα Séance, Α spirit theater, αν σου λέει κάτι αυτό. To τι είπαμε με τον ……κρυπτικό, μαγεμένο και μαγικό Αντρέα μετά είναι καλύτερα να μείνει μυστικό. Για όλους μας. Ζωντανούς, νεκρούς και ενδιάμεσους. Μερικές φορές οι απαντήσεις αναιρούν τις ερωτήσεις και ποιος τελικά ορίζει τι είναι η πραγματικότητα; Το βράδυ μετά τη σεάνς πίναμε βότκες με την παρέα προσπαθώντας να καταλάβουμε αποσβολωμένοι τι ακριβώς συνέβη ή δεν συνέβη και να αναλύσουμε τα πιθανά τρικ. Ο Αντρέας που αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, σε λίγο καιρό ετοιμάζει τον δεύτερο κύκλο «επεισοδίων» που αυτήν τη φορά θα είναι πιο hardcore με guest star τον Τζακ Αντεροβγάλτη. Ενδιάμεσα έχουμε υποσχεθεί ότι θα πάμε για καφέ (αυτός καφέ, εγώ βότκα). Κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο, η φωνή του έχει μια χροιά στοιχειωμένης παιδικής χαράς. Ανυπομονώ να τον συναντήσω ξανά. Ανυπομονώ από έναν εικονοκλαστικά ηχητικό φόβο: αυτόν του ξυραφιού που σκίζει ένα πορφυρό βελούδο.

INFO

Séance, A spirit theater. Ικαρίας 4, Περιστέρι (μετρό Αγιος Αντώνιος), Tηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις, 2105786611, 6930253129. Οι σεάνς πραγματοποιούνται Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή, 19.00, 21.00, 23.00.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter