Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια για Λιγνάδη: «Ανακριβής αναφορά, εξυπηρέτησε σκοπιμότητες»

Τομέας Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια για Λιγνάδη: «Ανακριβής αναφορά, εξυπηρέτησε σκοπιμότητες»

Σκληρή κριτική στον Αλέξη Κούγια με αφορμή τον ισχυρισμό του πως ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίζεται λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου, ασκεί ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή που υπογράφει ο Εμμανουήλ Καπνισάκης αναφέρει: «Ο κ. Αλέξης Κούγιας ισχυρίσθηκε χθες ότι η αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 12 ετών, που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα Δ. Λιγνάδη, χορηγήθηκε υποχρεωτικά από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με βάση διάταξη νόμου (άρθρο 497 παρ. 8 ΚΠΔ), η οποία δήθεν εισήχθη κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α και υπερψηφίσθηκε μόνον από τους βουλευτές του».

Προσθέτει, επίσης: «Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Αλέξη Κούγια ότι η διάταξη του άρθρου 497 παρ. 8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θεσπίσθηκε το πρώτον με το άρθρο 27 του ν. 3904/2010 (ΦΕΚ Α΄218/23.12.2010) και έκτοτε ισχύει αυτούσια χωρίς να έχει τροποποιηθεί ποτέ μέχρι σήμερα».

«Επειδή o κ. Κούγιας (με 45 χρόνια μάχιμης δικηγορίας) προφανώς γνώριζε ότι η ως άνω αναφορά του ήταν απολύτως ανακριβής, γεννώνται εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε με τη συγκεκριμένη δήλωση», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter