Τον εντόπισε κάμερα παρακολούθησης ανάμεσα σε 60.000 πρόσωπα

Τον εντόπισε κάμερα παρακολούθησης ανάμεσα σε 60.000 πρόσωπα

Καταζητούμενος στην Κίνα εντοπίστηκε και συνελήφθη ανάμεσα σε πλήθος 60.000 ανθρώπων χάρη σε κάμερες αναγνώρισης προσώπων. «Ο ύποπτος έδειχνε να κατελήφθη εξαπίνης όταν τον απομακρύναμε» δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Xinhua ο Λι Τζιν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Ναντσάνγκ.

Ο συλληφθείς, γνωστός μόνο ως «κύριος Άο», καταζητείτο για «οικονομικά εγκλήματα». Έκανε το λάθος να ταξιδέψει στην Ναντσάνγκ για να παρακολουθήσει με τη σύζυγό του συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή από το Χονγκ Κονγκ Τζάκι Τσέουνγκ.

Ο Άο, 31 ετών, εντοπίστηκε από κάμερες τεχνητής νοημοσύνης που είχαν εγκατασταθεί στα εκδοτήρια του σταδίου όπου δόθηκε η συναυλία. Συνελήφθη λίγο αργότερα μέσα στο στάδιο.

«Αν το γνώριζα, δεν θα είχα πάει στη συναυλία» ακούγεται να λέει ο συλληφθείς ο καταζητούμενος στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kan Kan.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική αστυνομία χρησιμοποιεί συστήματα αναγνώρισης προσώπων για να εντοπίσει υπόπτους. Τον περασμένο Αύγουστο, επισημαίνει το BBC, 25 άτομα συνελήφθησαν χάρη σε κάμερες που παρακολουθούσαν το φεστιβάλ μπίρας στην πόλη Τσινγκντάο.

Η Κίνα, πρωτοπόρος στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, υπερηφανεύεται για το «μεγαλύτερο δίκτυο καμερών παρακολούθησης», με 170 εκατομμύρια «μάτια» να λειτουργούν σε όλη τη χώρα.

Ακόμα 400 εκατομμύρια συμβατικές και έξυπνες κάμερες προγραμματίζεται να εγκατασταθούν τα επόμενα τρία χρόνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter