Τον γύρο του κόσμου κάνει η εισβολή του ένοπλου Ιβάν – Καρέ καρέ η είσοδός του στο γήπεδο (Photos)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εισβολή του ένοπλου Ιβάν – Καρέ καρέ η είσοδός του στο γήπεδο (Photos)

Τα χθεσινά γεγονότα της Τούμπας, έκαναν όπως ήταν λογικό τον γύρο του κόσμου. Ειδησεογραφικά πρακτορεία, ιστοσελίδες και εφημερίδες, είχαν λεπτομερείς αναφορές στα όσα συνέβησαν στην συνάντηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την εισβολή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, έχοντας όπλο στην ζώνη του.

«Ένα αμφισβητούμενο γκολ στο τέλος ενός αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή, οδήγησε σε εισβολή του γηπέδου του ιδιοκτήτη της γηπεδούχου ομάδας που φάνηκε να φέρει όπλο. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στο γήπεδο συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, έφερε όπλο, αλλά δεν έκανε καμιά κίνηση για να το χρησιμοποιήσει.

Οι αξιωματούχοι της ΑΕΚ ισχυρίστηκαν ότι ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της πρώτης εισβολής του στον αγωνιστικό χώρο. Ισχυρίζονται ότι απειλούσε επίσης τον Βασίλη Δημητριάδη. Η ΑΕΚ δήλωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία στη FIFA και στην ΟΥΕΦΑ, στον παγκόσμιο και στον ευρωπαϊκό οργανισμό ποδοσφαίρου», αναφέρουν οι NY Times, αναδημοσιεύοντας τηλεγράφημα του Associated Press.

Ο «Guardian» ανέφερε ότι «ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ διεκόπη, γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Σαββίδης μπήκε δυο φορές στον αγωνιστικό χώρο -τη δεύτερη φορά κρατώντας κάτι που φαίνεται πως ήταν όπλο-. Στελέχη της ΑΕΚ ανέφεραν ότι ο Σαββίδης απείλησε το διαιτητή. Η σύγχυση μεγάλωσε όταν υπήρξαν ισχυρισμοί ότι ο διαιτητής κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ».

Το «Spiegel», σημείωσε ότι «ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ελλάδα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ διακόπηκε. O πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μετά την ακύρωση γκολ εισήλθε στο γήπεδο οπλοφορώντας, όπως κατέγραψε η κάμερα του κρατικού καναλιού.

Η «Le Monde», δημοσίευσε ρεπορτάζ βασισμένο στο γαλλικό πρακτορείο AFP, το οποίο αναφέρθηκε στη χθεσινή επεισοδιακή κατάληξη του αγώνα ανάμεσα στον γηπεδούχο ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μετά από άρνηση κατακύρωσης τέρματος στην ομάδα του, εισέβαλε οργισμένος στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο σε περίοπτη θέση», ανέφερε η γαλλική εφημερίδα και το AFP.

Στο ίδιο θέμα και με συναφή τρόπο αναφέρεται και δημοσίευμα της Figaro. Να σημειωθεί ότι και τα δύο δημοσιεύματα συνοδεύονται από φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Ιβάν Σαββίδη να φέρει όπλο σε περίοπτη θέση.

Μεγάλη έκταση έδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Από την πρώτη στιγμή, που ξέσπασαν τα γεγονότα, ήταν δεύτερο θέμα στην εφημερίδα Marca, που όπως και η AS, σημείωναν την «εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας στην ζώνη του πιστόλι». Μάλιστα και οι δύο εφημερίδες, που εξακολουθούν μέχρι τώρα να κρατούν στις πρώτες τους θέσεις το θέμα, έχουν φωτογραφίες και βίντεο.

Στο radio Marca και την As TV μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ χθες το βράδυ, μιλώντας για τα γεγονότα και υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ λυπηρό για μια χώρα που δεν αξίζει αυτή την εικόνα, επειδή δεν είναι έτσι». Η Marca επίσης, σήμερα στην ιστοσελίδα της, αναφέρεται με λεπτομέρειες στην διαδρομή του Ιβάν Σαββίδη. Τα γεγονότα στην Τούμπα, θέμα και στα ιταλικά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Gazzetta Dello Sport, ανέφερε ότι «ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πηγαίνει στον αγωνιστικό χώρο να διαμαρτυρηθεί έχοντας πιστόλι», έχοντας φωτογραφίες και βίντεο.

Δείτε καρέ καρέ την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο όπως αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό του Intime:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter