Τον γύρο του κόσμου κάνει η πυρκαγιά στην Πεντέλη: «Μεγάλη πυρκαγιά στα περίχωρα της Αθήνας»

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πυρκαγιά στην Πεντέλη: «Μεγάλη πυρκαγιά στα περίχωρα της Αθήνας»

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης, καθώς διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις εκκενώσεις των περιοχών οι οποίες φλέγονται.  Reuters, CNN κα New York Times δίνουν έμφαση με ρεπορτάζ τους στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη

«Πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους μαίνεται σε ορεινή περιοχή κοντά σε σπίτια στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι αρχές να διατάξουν την εκκένωση τουλάχιστον δύο περιοχών. Βαριά σύννεφα σκούρου καπνού φάνηκαν να υψώνονται στον ουρανό πάνω από την περιοχή της Πεντέλης όπου ξέσπασε η φωτιά, περίπου 27 χλμ μακριά από το κέντρο της Αθήνας», αναφέρει το Reuters.

«Μεγάλη πυρκαγιά στα περίχωρα της Αθήνας προκάλεσε την εκκένωση ορισμένων κατοίκων», αναφέρει το CNN.

Οι New York Times αναφέρουν ότι «χιλιάδες κάτοικοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση βόρεια της ελληνικής πρωτεύουσας. Αν και οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα δεν ήταν ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή, οι ξηρές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν δεκάδες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα – τη μεγαλύτερη στην περιοχή της Πεντέλης, ΒΑ της Αθήνας».

Πηγή: Koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter