Τον Ιανουάριο ο Μητσοτάκης είχε λύσει το μεταναστευτικό… τον Μάρτιο προωθεί την επέκταση του φράκτη στον Έβρο (Βίντεο)

Τον Ιανουάριο ο Μητσοτάκης είχε λύσει το μεταναστευτικό… τον Μάρτιο προωθεί την επέκταση του φράκτη στον Έβρο (Βίντεο)

Υποκριτική αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η στάση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις εξαγγελίες για επέκταση του φράκτη στον Έβρο αλλά και το επικοινωνιακό παιχνίδι που στήθηκε πάνω σε αυτή την απόφαση.

Σημειώνεται ότι τηλεφωνική συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» παραχώρησε ο πρωθυπουργός το Σάββατο, «ουρά» της επίσκεψής του στην περιφέρεια του Έβρου και τον επικοινωνιακό ορυμαγδό ανάδειξης του φράχτη σε θέμα πρωτίστης σημασίας, στην προσπάθειά του να επιβάλλει στην προεκλογική ατζέντα ζητήματα που θα «ανοίξουν τα αυτιά» του αντιδραστικού ακροατηρίου, δίπλα στον οποίο έστησε την επιχείρηση ξεπλύματος των κυβερνητικών του ευθυνών για άλλα δύο σημαντικά ζητήματα.

Αναφορικά με τον φράχτη του Έβρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη γραμμή της μισαλλοδοξίας και της τρομολαγνείας για την ανάγκη επέκτασής του, παρότι την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη ανοίγει ευθέως την πόρτα… συναινέσεων στο Αιγαίο. «Πρέπει να πούμε την εικόνα στον κόσμο, για να ξέρει ποια είναι» και «Η Τουρκία έχει ακρογιαλιές ατελείωτες πάνω στο Αιγαίο, άρα έχει κάποιο δικαίωμα κι εκείνη πάνω στο Αιγαίο» δύο από τις αναφορές της αδερφής του πρωθυπουργού που στοιχειώνουν τα σχέδια Μητσοτάκη, οι οποίες προφανώς απουσιάζουν από το εμπόριο πατριωτισμού που κάνει το τραμπικό τείχος.

Μάλιστα, παρότι η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά φιλικό επίπεδο, ο Κυρ. Μητσοτάκης «στριμώχθηκε» όταν του τέθηκε το ζήτημα της αρνητικής στάσης ακόμα και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη χρηματοδότηση του φράχτη.

Το τραγικό είναι ότι δύο μήνες νωρίτερα στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2023, ο Μητσοτάκης δήλωνε σε συνέντευξη του ότι έχει λυθεί το μεταναστευτικό και δεν υπάρχει κανένα θέμα, για να έρθει τελικά δύο μήνες μετά και να κάνει προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter