Τον ίδιο δικηγόρο με Μαρινάκη ο Νίκος Συντυχάκης

Τον ίδιο δικηγόρο με Μαρινάκη ο Νίκος Συντυχάκης

Τον ίδιο δικηγόρο με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ο στενός του συνεργάτης και συγκατηγορούμενος του στην υπόθεση του Noor1, Νίκος Συντυχάκης.

Πρόκειται για το γνωστό ποινικολόγο Βασίλη Δημακόπουλο ο οποίος έχει εκπροσωπήσει νομικά το Βαγγέλη Μαρινάκη σε υποθέσεις όπως η υπόθεση των στημένων αγώνων και οι ποινικές διώξεις για το Noor 1.

Σήμερα, Τετάρτη ο δικηγόρος εκπροσώπησε νομικά στα Δικαστήρια του Πειραιά το Νίκο Συντυχάκη, σε αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν σε επικοινωνίες των πρωταγωνιστών της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου με το Συντυχάκη.

O Πάρις Κουρτζίδης είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος έχει καταγγείλει αρπαγή του από πρόσωπα της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη στο Χίλτον, περιστατικό για το οποίο διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό έρευνα από τις αρχές. Η σημερινή υπόθεση τελικά δεν εκδικάστηκε και έλαβε αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2020.

O Πάρης Κουρτζίδης είναι επίσης το πρόσωπο το οποίο κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έχοντας έννομο αλλά και δημόσιο συμφέρον για παράβαση καθήκοντος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, του υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ για την επιστροφή του διαβατηρίου στον Βαγγέλη Μαρινάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. ο Άρειος Πάγος παρέπεμψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και διεξάγεται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Το who is who του Συντυχάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Συντυχάκης, στέλεχος της επιχείρησης Capital του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε κατονομαστεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη σε μία από τις μυστικές καταθέσεις (τις οποίες μετά πήρε πίσω) που είχε δώσει στον αξιωματικό του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Σε αυτές ο Γιαννουσάκης είχε αναφερθεί σε συνεργασία Συντυχάκη και Κοτσώνη σχετικά με λαθρεμπορία πετρελαίου. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι επίσης καταδικασμένος πρωτόδικα σε δεκαετή κάθειρξη με αναστολή για το «Noor 1».

Το όνομά του εμφανίζεται και στην έκθεση ανάλυσης επικοινωνιών της ΕΛΑΣ καθώς με δικαστικά βουλεύματα πραγματοποιήθηκε άρση του απορρήτου του επικοινωνιών με αφορμή τότε την έρευνα γα στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, πλην όμως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους φέρονται να πραγματοποιούν συνομιλίες που αφορούν είτε σε λαθρεμπόριο πετρελαίου είτε κατά την εκτίμηση των αρχών στην υπόθεση του ναρκόπλοιου.

Ο Νίκος Συντυχάκης, το τηλέφωνο του οποίου είναι καταχωρημένο και στην Capital, εμφανίζεται να συνομιλεί με πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Το όνομα του Νίκου Συντυχάκη εμφανίζεται επίσης και στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Τζήλου. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των αστυνομικών αρχών, ο Συντυχάκης φέρεται να επικοινωνεί τέσσερις φορές με τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο αποδίδεται από την έρευνα των αρχών στον ίδιο και στην εταιρεία Capital Ship Management Corp. συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter