Τον Ιούλιο στην Τουρκία οι S-400 – Προειδοποιούν με κυρώσεις οι ΗΠΑ

Τον Ιούλιο στην Τουρκία οι S-400 – Προειδοποιούν με κυρώσεις οι ΗΠΑ

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων συστοιχιών των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ, είναι σε βαθμό ετοιμότητας 99%.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία για την παράδοσή τους υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και πως αυτό που μελετάται είναι η υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί την Άγκυρα με κυρώσεις

Την ίδια ώρα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο υπουργός ήταν για μια ακόμη φορά πολύ κατηγορηματικός ότι η Τουρκία δεν θα έχει και τους S-400 και τα F-35. Και, αν δεχθούν τους S-400, θα πρέπει να δεχθούν και τις συνέπειες όχι μόνο στο πρόγραμμα του F-35, αλλά και στην οικονομική κατάστασή τους», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, μετά τη συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter