Τον κορονοϊό επικαλείται ο Πέτσας για τις κλειστές προσφυγικές δομές: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες – Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο

Τον κορονοϊό επικαλείται ο Πέτσας για τις κλειστές προσφυγικές δομές: Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες – Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο

Δεν υπάρχει άλλη οδός, πέραν του κυβερνητικού σχεδίου για κλειστές δομές, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά από μια «θερμή νύχτα» με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν τη νύχτα στη Λέσβο και στη Χίο. Παράλληλα επικαλέστηκε λόγους υγείας, και συγκεκριμένα τον κορονοϊό για να στηρίξει τις κλειστές δομές.

«Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για τις κλειστές δομές στα πέντε νησιά» είπε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να διαιωνίζεται ο διάλογος. Πρέπει άμεσα να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές για να φτιαχτούν οι νέες, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ακόμη πως: Οι κλειστές δομές θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό, θα παρέχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας (αποσυμφορίζοντας έτσι τα νοσοκομεία στα νησιά), θα προσληφθεί προσωπικό με βάση την εντοπιότητα, ενώ θα συμβάλουν και στην αποτροπή νέων αφίξεων από τα τουρκικά παράλια, σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

«Το σχέδιο είναι προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών» είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ακόμη πως υπάρχουν και λόγοι υγείας που επιβάλουν την δημιουργία κλειστών δομών. «Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες δομές θα κλείσουν» τόνισε.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της για την κατασκευή κλειστών δομών στα νησιά, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί και στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Ζητούμε από τις τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος της χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών η δημιουργία των κλειστών δομών. Φαντάζομαι ότι όλοι σήμερα που βλέπουμε ότι είναι σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προτιμότερο να υπάρχουν οι κλειστές δομές, όπου τέτοια θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα παρά οι άναρχες δομές που αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος».

Διαβάστε επίσης: Απόβαση… στρατού έκαναν τα ΜΑΤ στη Χίο (Photos – Video)

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες «έχουν αποβιβαστεί τα μηχανήματα και το προσωπικό στα σημεία που πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες». Και πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιες μικρές αντιδράσεις», αλλά κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κι όπως είπε καταλήγοντας «ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει καλλιεργηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αποκατασταθεί. Θα γίνουν οι κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές δομές. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε επίσης πως είναι προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών «να υπάρχει έλεγχος και όχι αναρχία» και επανέλαβε πως οι κλειστές δομές «είναι μακριά από τον αστικό ιστό, επομένως θα μπορεί η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των περιοχών αυτών να αποκτήσει ξανά μια κανονικότητα. Επίσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να προχωρά γρήγορα η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να προωθούνται δυτικά όσοι δεν δικαιούνται άσυλο να επιστρέφουν στην Τουρκία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter