Τον Μάιο δεν ανάβουμε «τζάκια» στην Αθήνα

Αθήνα. Η πόλη που οι κάτοικοί της πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Πως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε μια βρώμικη, σκοτεινή και απροσπέλαστη πόλη. Σε ένα ερειπωμένο σκαλοπάτι φιλοδοξιών των πολιτικών και των οικογενειών που χρεοκόπησαν μια ολόκληρη χώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων είναι εδώ και δεκαετίες σαν ένα χωράφι με σοδειές της Monsanto. Tης πολυεθνικής εταιρείας με τους μεταλλαγμένους σπόρους, που κάνει τα φυτά να είναι μεν ανθεκτικά, αλλά στείρα. Πράγμα που σημαίνει πως ο αγρότης δεν μπορεί να κρατήσει ένα μέρος της σοδειάς, ώστε να καλλιεργήσει και την επόμενη χρονιά. Είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ξανά και ξανά τα προϊόντα της ίδιας εταιρείας, ενώ το έδαφος που είχε φιλοξενήσει σπόρους της Monsanto γίνεται άγονο σε οποιοδήποτε άλλου τύπου σπόρους. Μετατρέπεται σε ένα αφιλόξενο μέρος για νέες σοδειές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.