Τον Μητσοτάκη επικαλείται ο 63χρονος που συνελήφθη για τα απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα

Τον Μητσοτάκη επικαλείται ο 63χρονος που συνελήφθη για τα απειλητικά μηνύματα στην Παπακώστα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 63χρονος που κατηγορείται για τα απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Συνοδευόμενος από συγγενείς και φίλους και με την παρουσία της πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, ο 63χρονος άνεργος ναυτικός απολογήθηκε ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την απολογία του τόνισε πως αν εκείνος παραπεμφθεί για το μήνυμα «Έρχεται Γουδή» που παραδέχτηκε πως έστειλε στην κ. Παπακώστα, θα πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού ο ίδιος το έχει πει εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο 63χρονος κατηγορείται συγκεκριμένα για απειλή βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και ανέφερε ότι: «Η φράση “Έρχεται Γουδί” είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κυριάκο Μητσοτάκη) σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής» ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

Οι συνήγοροί του, δήλωσαν:

«Ο εντολέας μας εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πράξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter