Τον Νοέμβριο οι εξηγήσεις των υπόπτων για το Μάτι

Τον Νοέμβριο οι εξηγήσεις των υπόπτων για το Μάτι

Προθεσμίες για τον ερχόμενο Νοέμβριο ζήτησαν και πήραν σήμερα από τον εισαγγελέα όσοι έχουν κληθεί ως ύποπτο διάπραξης αδικημάτων που συνδέονται με την τραγωδία στο Μάτι.

Μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, οι περισσότεροι, ζήτησαν να λάβουν προθεσμία, όπως δικαιούνται, προκειμένου να λάβουν αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας ώστε να προετοιμάσουν και τις έγγραφες εξηγήσεις τους (υπομνήματα).

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως ενώπιον του εισαγγελέα.

Οι προθεσμίες:

* Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε, προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου .

* Μια ημέρα νωρίτερα, στις 7 Νοεμβρίου, θα δώσει εξηγήσεις ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: «Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και θα την αξιολογήσουμε. Καμία θέση δεν διατυπώνεται, αν δεν μελετηθεί πρώτα το υλικό της δικογραφίας».

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο Δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος αναχωρώντας από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε πριν και μετά την πυρκαγιά. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη Δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ανάμεσα σε όσους έχουν κληθεί ως ύποπτοι για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι συνολικά 21 ύποπτοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα αλλά και για αδικήματα – ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο- τα οποία τους καταλογίζονται στις μηνυτήριες αναφορές των συγγενών των θυμάτων.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων ο αρμόδιος εισαγγελέας θα κρίνει εάν, σε ποιους και για ποια αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter