Τον Οκτώβριο τα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά στους συνταξιούχους

Τον Οκτώβριο τα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά στους συνταξιούχους

Μαζί με τις συντάξεις του Οκτωβρίου θα δουν τα «κουτσουρεμένα» αναδρομικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 1,1 εκατ. συνταξιούχοι. 

Σφοδρή αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για την αντισυνταγματική πρόβλεψη που αφαιρεί το δικαίωμα περαιτέρω διεκδικήσεων στους συνταξιούχους.

Παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ αναγνώρισε αναδρομικές διεκδικήσεις ύψους 3,9 δισ. ευρώ για 2,5 εκατ. συνταξιούχους και η κυβέρνηση προχωρά στην καταβολή 1,4 δισ. ευρώ σε -μόλις- 1,1 εκατ. συνταξιούχους, ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά αμετροεπής στην Ολομέλεια, όντας πολιτικά υπερήφανος για το γεγονός ότι «εμείς καταβάλλουμε τα αναδρομικά» και όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωσε ότι τα αναδρομικά θα δοθούν τέλη Οκτωβρίου στους συνταξιούχους μαζί με τις συντάξεις. «Για λόγους αποφυγής συνωστισμού η καταβολή αναδρομικών θα γίνει κανονικά τον Οκτώβριο με την καταβολή κανονικών συντάξεων σε διακριτό κωδικό ώστε κάθε συνταξιούχος να ξέρει τι θα πάρει» είπε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε πως τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Παράλληλα, ο Γ. Βρούτσης δέχτηκε σφοδρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ για την πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στην τροπολογία για τα αναδρομικά και η οποία αφαιρεί το δικαίωμα περαιτέρω διεκδικήσεων (επικουρικά και «δώρα») στους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αντισυνταγματική πρόβλεψη, καθώς η είσπραξη των αναδρομικών δεν μπορεί να σηματοδοτεί την παραίτηση από λοιπές διεκδικήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter