Τόνγκα: Ο σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Πίτα Ταουφατόφουα συγκεντρώνει χρήματα για τους πληγέντες

Τόνγκα: Ο σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Πίτα Ταουφατόφουα συγκεντρώνει χρήματα για τους πληγέντες

Ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της νησιωτικής χώρας, ο Πίτα Ταουφατόφουα, ο αθλητής που ήταν σημαιοφόρος των νησιών Τόνγκα στους τελευταίους δύο Ολυμπιακούς αγώνες, συγκέντρωσε πάνω από €345.000 σε διαδικτυακή καμπάνια για τους πληγέντες από τις καταστροφές έπειτα από την έκρηξη ηφαιστείου και το τσουνάμι που προκάλεσε.

Ο Ταουφατόφουα χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του για να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν στην προσπάθεια να ανακουφιστούν οι πληγέντες από το τσουνάμι που έπληξε την χώρα το περασμένο Σάββατο, το οποίο κατέστρεψε πολλά κτίρια στα μικρά νησιά της χώρας και έκοψε για μέρες τις επικοινωνίες και τη σύνδεση με το εξωτερικό.

Η Ταουφατόφουα είναι γνωστός για το ότι κράτησε τη σημαία της χώρας στην ολυμπιακή τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, φορώντας ένα παραδοσιακό «ταόβαλα» στη μέση του ενώ ήταν λαδωμένο το γυμνό πάνω μέρος του σώματός του. Ο αθλητής του ταεκβοντό, ο οποίος αγωνίζεται επίσης και στο σκι αντοχής, επανέλαβε την εμφάνισή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιοντσάνγκ της Νότιας Κορέας και τους θερινούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Στη σελίδα GoFundMe του, ο αθλητής αναφέρει τις τραγικές συνέπειες της έκρηξης στην χώρα καθώς «τα πάντα είναι καλυμμένα με στάχτη» επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα, του νερού και των σοδειών. Επίσης, του προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η ηφαιστιακή τέφρα καλύπτει τα φυτά κάνοντας δύσκολη τη φωτοσύνθεση αφού η οικονομία του νησιωτικού βασιλείου εξάγει κυρίως αγροτικά προϊόντα.

Παράλληλα, γράφει ότι έφτασαν τα πρώτα πακέτα βοήθειας με συνεργασία της Unicef και της Αυστραλίας. Αυτά συμπεριλαμβάνουν πακέτα βασικής υγειονομικής περίθαλψης, εργαλεία για καθαρισμό του νερού καθώς και πακέτα για την ψυχαγωγία των κατοίκων.

«Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη, την υπομονή και την συνεχόμενη υποστήριξη καθώς προχωράμε στο να βοηθήσουμε την Τόνγκα», καταλήγει η τελευταία ενημέρωση του αθλητή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter