Top 5 διάσημοι οπαδοί στο ΝΒΑ (videos)

Top 5 διάσημοι οπαδοί στο ΝΒΑ (videos)

Το Eurohoops συνέθεσε το Top 5 των πιο διάσημων οπαδών στο ΝΒΑ.

Του Γιάννη Ράμμα/ irammas@eurohoops.net

Το ΝΒΑ αποτελεί την κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο. Το θέαμα, όμως, δεν περιορίζεται πάντα εντός παρκέ. Οι διάσημοι φίλοι/φίλαθλοι/οπαδοί φροντίζουν για αυτό. Άλλοι απλώς και μόνο για αυτό που είναι, άλλοι και για αυτά που κάνουν.

Το Eurohoops συνέθεσε το Top 5 των πιο διάσημων οπαδών στο ΝΒΑ.

#5 ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ & ΣΙΚΑΓΚΟ ΜΠΟΥΛΣ

Στην 8ετία του ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (2009-17) υποδεχόταν κάθε φορά στον Λευκό Οίκο την εκάστοτε Πρωταθλήτρια ομάδα στο ΝΒΑ. Η σχέση του με το άθλημα δεν περιορίστηκε ποτέ σε αυτή την υποχρέωση. Ο παππούς του έπαιζε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη κι ο κουνιάδος του σε αυτό του Πρίνστον, πριν εξελιχθεί σε προπονητής (σχολικό και κολεγιακό επίπεδο) κι εν συνεχεία αναλάβει πόστα στους Νικς και στους Μπακς. Ο ίδιος θα προτιμούσε στους Μπουλς, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Αυτός, δηλαδή.

Νομικός και διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο από το 1992 μέχρι το 2004, βουλευτής της Γερουσίας του Ιλινόι από το 1997 μέχρι το 2004 και Γερουσιαστής των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος της εν λόγω πολιτείας από το 2005 μέχρι το 2008, ο Μπαράκ Ομπάμα έμαθε να αγαπά τους Μπουλς, τους οποίους δεν παρέλειπε να βλέπει από κοντά ακόμη και στα χρόνια του στον προεδρικό θώκο. Θα μπορούσε κάλλιστα να έμπαινε να ρίξει και κάνα σουτάκι με το αριστερό του χέρι, Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν, ποιος θα τον σταματούσε;

#4 ΜΑΡΚ ΚΙΟΥΜΠΑΝ & ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

Μέχρι οι Μάβερικς να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος στην ιστορία τους το 2011 ήταν περισσότερο γνωστός για τα ξεσπάσματά του παρά για οτιδήποτε άλλο. Έκτοτε ηρέμησε, αν κι ένα από τα τελευταία του (Φεβρουάριος 2018) πρόστιμα (έφτασε στις $600.000, όταν δήλωσε υπέρ του “tanking”. Αλλά από το 2000, όταν έγινε μεγαλομέτοχος, μέχρι τότε πλήρωνε ακριβά τα συμβόλαια παικτών και πιθανότατα τις συνεδρίες για anger management. Το 2001 είχε ζητήσει να δείξουν στο jumbotron μία λάθος απόφαση των διαιτητών, ενώ γενικά δε διστάζει να τα χώσει στους διαιτητές, αναγκάζοντας μέχρι και τον Ντιρκ Νοβίτσκι να πει δημόσια μετά από την ήττα στους Τελικούς του ΝΒΑ το 2006 πως πρέπει να χαλαρώσει.

Το συνολικό ύψος όλων όσα πρόστιμα έχει πληρώσει κατά καιρούς παραμένει άγνωστο, εκτός αν δουλεύεις στο… λογιστήριο της λίγκας, αλλά ένα είναι σίγουρο: Ο Μαρκ Κιούμπαν δεν είναι σαν τους άλλους ιδιοκτήτες των ομάδων. Μέχρι και σε φάρσα που τον διακωμωδεί έχει πάρει μέρος.

https://www.youtube.com/watch?v=Jwee_rXrtgI

#3 ΝΤΡΕΪΚ & ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ

Γεννημένος στο Τορόντο (24/10/86) ο Όμπρι Ντρέικ Γκρέιαμ ή σκέτο Ντρέικ δε θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε άλλο πλην από οπαδός των Ράπτορς. Φανατικός, μάλιστα. Δεν είναι τυχαίο πως το 2013 επελέγη από την ομάδα ως παγκόσμιος πρεσβευτής. Όπως τυχαία δεν είναι ούτε η αγάπη του για μπάσκετ.

OK, ίσως ήταν λίγο τυχαία η επιλογή του σε ηλικία 15 ετών να πρωταγωνιστήσει στην καναδική τηλεοπτική σειρά “Degrassi: The Next Generation” στο ρόλο του μπασκετικού αστέρα, ο οποίος στη συνέχεια καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από πυρά συμμαθητή του, αλλά μέχρι εκεί. Πιθανότατα δεν έχεις δει ποτέ τη σειρά, ίσως να μην έχεις ακούσει καν κάποιο τραγούδι του (πολυβραβευμένος κατά τα άλλα), αλλά σίγουρα τον έχει δει να κάνει trash-talk σε ό,τι κινείται στο παρκέ και δε είναι Ράπτορ.

#2 ΣΠΑΪΚ ΛΙ & ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ

Η φιλμογραφία του ως σκηνοθέτης περιλαμβάνει ταινίες όπως το βιογραφικό δράμα “Malcolm X”, αλλά δε θα ήταν πλήρης χωρίς μία γύρω από το μπάσκετ (“He Got Game”). Άλλωστε, ο προσφάτως βραβευμένος με Oscar (Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο: BlacKkKlansman) έχει περάσει τη μισή του ζωή (20/3/57) στα γήπεδα. Ή έστω σε ένα, στο Madison Square Garden ως θεατής και πάνω από όλα ως οπαδός των Νικς.

Παραδόξως, εκεί είναι όπου είχε πρωταγωνιστήσει, σε αντίθεση με την καριέρα του στην έβδομη τέχνη, σε ένα αλήστου μνήμης σκηνικό με τον Ρέτζι Μίλερ των Πέισερς, ο οποίος στη διάρκεια της παράστασής του στην τέταρτη περίοδο (25π.) στο Game 5 (86-93 & 2-3 των Τελικών στην Ανατολή το 1994 (1/6) είχε γυρίσει προς το μέρος του για να κάνει το περίφημο “choke sign”. Η κόντρα τους παραμένει η πιο γνωστή σε επίπεδο παίκτη-θεατή, αλλά όχι πιο γνωστή από τον ίδιο ως συνώνυμο της ομάδας της Νέας Υόρκης.

#1 ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ & ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ

Αν ο Ντρέικ είναι σκέτο “Ντρέικ”, ο Τζακ Νίκολσον θα έπρεπε να ήταν μόνο το αρχικό γράμμα του ονόματός του, όχι απλώς Τζακ, όπως αρκεί πολλές φορές. Αλλά έτσι είναι καταχωρημένος σε ό,τι έχει κάνει στην καριέρα του. Εκτός από τις υποκριτικές του ικανότητες, οι οποίες του έχουν χαρίσει τον αριθμό-ρεκόρ για άνδρα ηθοποιό των 12 υποψηφιοτήτων για βραβείο Οscar και τον δεύτερο μεγαλύτερο γενικά για κερδισμένα χρυσά αγαλματίδια, ο Τζακ είναι διάσημος και για τις ομαδικές του προτιμήσεις.

Κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας για σχεδόν 50 χρόνια (82+ ο ίδιος) και courtside τα μισά (bonus story: το 2018 ένας ταξιθέτης του είχε ζητήσει να δείξει το εισιτήριό του κι έχει ακόμα τη δουλειά του), δε γίνεται να μην τον έχεις δει να μιλάει με τους παίκτες των Λέικερς (ή τις… μαζορέτες) σαν να είναι κι αυτός μέλος της ομάδας. Εξού κι η ατάκα του απελθόντος προέδρου “Μάτζικ” Τζόνσον το 2018 πως, αν θέλει, μπορεί και να κάνει μπάνιο μαζί τους. Λογικά, φορώντας γυαλιά ηλίου ακόμη κι εκεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter