Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις επόμενες μέρες – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη την Κυριακή

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις επόμενες μέρες – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, περιμένουμε την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019. Η αφρικανική σκόνη επανεμφανίζεται την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Παρασκευή στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 7 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Ωστόσο, από το Σάββατο θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σημεία της χώρας, προκαλώντας τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά,την ίδια μέρα θα «ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια» τονίζει η ΕΜΥ, προβλέποντας παράλληλα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Επανεμφανίζεται η αφρικανική σκόνη την Κυριακή και τη Δευτέρα

Την Κυριακή οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναμένονται καταιγίδες σε αρκετά σημεία της χώρας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, θα εξακολουθήσει να ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν βαθμιαία, με τοπικές βροχές να αναμένονται μόνο στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένεται εκ νέου κακοκαιρία με νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και -μετά το μεσημέρι- μεμονωμένες καταιγίδες (στα ηπειρωτικά), στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, ενώ η αφρικανική σκόνη θα είναι ξανα παρούσα στα νοτιανατολικά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, ωστόσο, στα ηπειρωτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και την Τρίτη, και συγκεκριμένα στα δυτικά και στα βόρεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter