Τώρα ανακάλυψε τη σχέση υιού Ντογιάκου – Καραμανλή ο Οικονόμου

Τώρα ανακάλυψε τη σχέση υιού Ντογιάκου – Καραμανλή ο Οικονόμου

Λένε πως όταν λες πολλά ψέματα, καλό είναι να θυμάσαι τι είπες επειδή μπορεί να εκτεθείς. Συμβουλή που στην περίπτωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκτά πολλαπλάσια κρισιμότητα, την οποία απ’ ότι φαίνεται, ο Γιάννης Οικονόμου δυσκολεύεται να εφαρμόσει. Έναν μήνα πριν αγνοούσε τη σχέση Ντογιάκου – Καραμανλή, την Πέμπτη όμως την τοποθέτησε στο 2019.

Ήταν 13 Φεβρουαρίου του 2023, πριν από λιγότερο από έναν μήνα, όταν με αφορμή τη σκανδαλώδη δικαίωση των funds και την άρση των πλειστηριασμών που αποφάσισε με ταχύτατες διαδικασίες ο Άρειος Πάγος,το documentonews.gr έθετε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το ζήτημα του υιού Ντογιάκου, και της διπλής του ιδιότητας, ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή στο υπουργείο Μεταφορών και της ενασχόλησής του με εταιρεία κόκκινων δανείων.

«Στο θέμα της απόφασης του Αρείου Πάγου, ήρθε ένα δημοσίευμα που φέρει τον υιό του εισαγγελέα, του κ. Ντογιάκου, να στέλνει κατασχετήρια για εταιρεία κόκκινων δανείων και να είναι και στο γραφείο του κ. Καραμανλή. Έχετε κάποιο σχόλιο γι’ αυτό;» ζητούσαμε μία απάντηση.

«Όχι δεν την ξέρω την υπόθεση. Αλλά η απόφαση του Αρείου Πάγου βγήκε με μια συντριπτική πλειοψηφία 55 εναντίον έξι, τεσσάρων – κάτι τέτοιο εν πάση περιπτώσει» έσπευσε να απαντήσει, προσθέτοντας στην απάντησή του γενικότητες και αναφορές για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το πλαίσιο που θεσπίστηκε τότε περί πλειστηριασμών.

«Ως προς τον υιό του κ. Ντογιάκου και τη σχέση του και με το γραφείο του κ. Καραμανλή;» επέμεινε ο δημοσιογράφος του documentonews.gr τότε, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει άγνοια.

«Δεν το γνωρίζω το ζήτημα, δεν το ξέρω. Θα ενημερωθώ και θα σας πω, δεν το ξέρω» αρκέστηκε για να διαφύγει, παρότι επρόκειτο για ένα ζήτημα που «ο κόσμος το είχε τούμπανο».

Μπορεί να μην επανήλθε, όμως στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, η επικαιρότητα τον έφερε ξανά αντιμέτωπο με το ερώτημα, και μάλλον αυτή τη φορά ήταν πιο έτοιμος.

«Ισχύει μια πληροφορία ότι ο γιος του κ. Ντογιάκου είναι μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Μεταφορών και ο κ. Ντογιάκος ανέλαβε την έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος; Αν ισχύει, εσείς θα μας πείτε με βεβαιότητα, δεν υπάρχει ένα ουσιαστικό ασυμβίβαστο;» ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, που αναγκάστηκε όχι μόνο να παραδεχτεί τη σχέση, αλλά να παραδεχτεί πως γνώριζε πολύ καλά και πριν από έναν μήνα όταν ερωτήθηκε ξανά.

«Ο κ. Ντογιάκος, υιός, είναι μετακλητός συνεργάτης από το 2019 του παραιτηθέντος Υπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Παραιτούμενος ο υπουργός, παύει και η μετακλητή σχέση νομίζω. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα ζήτημα το οποίο νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε πέρα και πάνω από τέτοιου είδους προσεγγίσεις» απάντησε.

Η παύση της μετακλητής σχέσης μένει να φανεί. Η υπεκφυγή του όμως πριν από σχεδόν έναν μήνα, φάνηκε ήδη ολοκάθαρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter