Τώρα απειλούν να κόψουν το ρεύμα και σε σχολεία

Τώρα απειλούν να κόψουν το ρεύμα και σε σχολεία

Βορά στον κυκεώνα ακρίβειας που πλήττει βάναυσα τα νοικοκυριά βρίσκονται οι πολίτες, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν κάνει απολύτως τίποτα για να περιορίσει το «τσουνάμι» ακρίβειας που έχει σαρώνει την κοινωνία ενώ ταυτόχρονα σπεύδει να τον δικαιολογήσει με τον «μανδύα» του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, από τα συνεχή «ηλεκτροσόκ» στις τιμές του ρεύματος δεν γλιτώνουν ούτε οι σχολικές μονάδες που, μάλιστα, απειλούνται ακόμα και με διακοπή ηλεκτροδότησης.

Το θέμα αναδεικνύει ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος, που σε ανάρτησή του στο Facebook, αποκαλύπτει ότι έχουν σταλεί δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος σε δημοτικό και νηπιαγωγείο. Ο λόγος για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 26ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύει:

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου Κερατσινίου:

«Το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν συνεχώς ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τώρα όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Έβαλαν στο στόχαστρο και τα σχολικά κτίρια. Έχουμε στα χέρια μας δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος για σχολεία της πόλης.

Η «Δ»ΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δημιούργησαν ποτέ, κλιμακώνουν την επίθεση τους απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν «συμμορφώνονται στις υποδείξεις».

Η εκβιαστική αντιμετώπιση της «Δ»ΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα. Σε μια εποχή μάλιστα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία είναι μειωμένες και πολλές φορές δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας σε όσες και όσους αδυνατούν να καλύψουν το παράλογο κόστος των λογαριασμών ηλεκτροδότησης. Αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι το ρεύμα με την έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας από το Νοέμβριο του 2020 έπαψε να λογίζεται ως κοινωνικό αγαθό και μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν. Αυτομάτως οι κερδοσκόποι αξιοποιήσαν αυτή την ευκαιρία καταγράφοντας προκλητικά υπερκέρδη.
Εμείς λοιπόν προειδοποιούμε με τη σειρά μας. Αν θέλουν ας τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από δημόσιο σχολικό κτίριο και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter