Τώρα ασχολήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις παραλίες και υπόσχεται ελέγχους

Τώρα ασχολήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις παραλίες και υπόσχεται ελέγχους
Πηγή: Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές εβδομάδες, να δημοσιοποιηθούν δεκάδες καταγγελίες και να μπούμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού μέχρι να «ευαισθητοποιηθεί» η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τα φαινόμενα ασυδοσίας στις παραλίες των νησιών.

Διαβάστε επίσης: Πάρος: Σωματοφύλακες στις παραλίες και ξαπλώστρες στα 120 ευρώ καταγγέλλει το «Κίνημα της Πετσέτας»

Διαβάστε επίσης: Πάρος: Το «Κίνημα της Πετσέτας» διεκδικεί πίσω τις παραλίες – «Κάποιος νοικιάζει 16 τ.μ. και καταλαμβάνει 500 τ.μ.» (Video)

Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων και της εξάπλωσης του «Κινήματος της Πετσέτας» που έχει φέρει στο φως περιστατικά όπως η παρουσία σωματοφυλάκων και οι εξωφρενικές τιμές για ένα σετ ξαπλώστρες, ο Κωστής Χατζηδάκης ήρθε κατόπιν εορτές να υποσχεθεί ελέγχους σημειώνοντας ότι… «δεν θα χαριστεί σε κανέναν».

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνεται ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έδωσε εντολή «για ένταση των ελέγχων στις παραλίες για τη διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες».

«Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα στην Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, σε μία προσπάθεια να δείξει… αποφασιστικότητα κατόπιν εορτής και καταγγελιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter