Τώρα η ΕΡΤ ζητά και τον… λόγο από δημοσιογράφο που λογόκρινε

Τώρα η ΕΡΤ ζητά και τον… λόγο από δημοσιογράφο που λογόκρινε

Περιστατικό πλήρους διαστροφής της πραγματικότητας εξελίσσεται στην ΕΡΤ, καθώς η διοίκηση που προχώρησε στην λογοκρισία δημοσιογράφου, απαιτεί από τον λογοκριμένο δημοσιογράφο να «αποκαταστήσει την αλήθεια».

Το τελευταίο κρούσμα λογοκρισίας στην ΕΡΤ αφορούσε σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σωτήρη Αργύρη, της ΕΡΤ Ιωαννίνων σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου από το Κομμένο Άρτας, για τις κυβερνητικές ευθύνες γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου του δημοσιογράφου το ρεπορτάζ δεν ανέβηκε ποτέ στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων με τη δικαιολογία πως αφορά σε ζήτημα εθνικού και όχι τοπικού ενδιαφέροντος.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων η ΕΡΤ ζητάει τα ρέστα από τον συντάκτη που η ίδια αποφάσισε να λογοκρίνει απαιτώντας «την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας».

Το πρωί της Δευτέρας Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων απέστειλε ανακοίνωση τασσόμενη υπέρ του εργαζόμενου και δηλώνοντας πως «αισθάνεται την ανάγκη να καταστήσει σαφές ότι προσπάθειες απαξίωσης συναδέλφων -που επί μακρόν έχουν δώσεις απτά και θετικώς μετρήσιμα δείγματα εγκυρότητας, αξιοπιστίας και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας- δεν θα γίνουν αποδεκτές για κανένα λόγο».

Διευκρίνησε ότι «η στοχοποίηση του συναδέλφου Σωτήρη Αργύρη και οι όποιες, πιθανόν, κυοφορούμενες ενέργειες θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ), με τις οποίες θα συζητήσουμε -αναλυτικά και σε πάσα λεπτομέρεια- το ανακύψαν ζήτημα, καθώς εκτιμούμε ότι αφορά εν συνόλω τον δημοσιογραφικό χώρο».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος με δική του ανακοίνωση την Τρίτη υπογράμμισε πως: «Σε ό,τι αφορά τη “δήλωση μετανοίας” που ζητά η ΕΡΤ από μένα, θα πρέπει να γίνει από εκείνους οι οποίοι δεν ανήρτησαν τη συγκεκριμένη είδηση στο περιφερειακό site, που η ΕΡΤ Ιωαννίνων κατέγραψε, με βάση την ομιλία του κ. Παυλόπουλου. Και, φυσικά, εξετέθησαν.

Αν κάποιος δημοσιογράφος, οιουδήποτε Μέσου, πιστεύει ότι η παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου για το θέμα των υποκλοπών δεν ήταν σημαντική και δεν είχε χώρο στο περιφερειακό site της ΕΡΤ Ιωαννίνων, τότε μπορεί κάλλιστα να αφήσει το μολύβι του ανενεργό».

«Η δημόσια διαμαρτυρία μου ανέδειξε ένα μείζον θέμα δεοντολογίας και οι υπεκφυγές δεν ωφελούν» προσθέτει ο δημοσιογράφος για να κλείσει λέγοντας: «Στα ζητήματα δεοντολογίας, δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης του δημοσιογράφου ουδείς δικαιούται να παρέμβει».

Διαβάστε επίσης: Η ΕΡΤ Ιωαννίνων «έκοψε» την κριτική του τέως ΠτΔ για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter