Τώρα κ. Μητσοτάκη, που υπάρχουν φέρετρα, μήπως είναι ώρα να ζητήσετε συγγνώμη;

Τώρα κ. Μητσοτάκη, που υπάρχουν φέρετρα, μήπως είναι ώρα να ζητήσετε συγγνώμη;

Βουλή, 25 Αυγούστου 2021. Λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια οι οποίες μετέτρεψαν σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικών περιοχών, καταστρέφοντας το βόρειο τμήμα του νησιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεγε την τακτική της τυμβωρυχίας και των μακάβριων συγκρίσεων, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση που ζητούσαν απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών από την κυβέρνηση.

Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει -μεταξύ άλλων- στη δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών, ότι στην Εύβοια μετρούσαμε στρέμματα, ενώ στην άλλη φέρετρα. Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός έθετε σε συνάρτηση την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία των αποφάσεων που ελήφθησαν, με το εάν υπήρξαν ή όχι νεκροί. «Στη μία περίπτωση δυστυχώς μετρούσαμε καμένα στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα», είχε δηλώσει τότε στη Βουλή.

Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλήθηκε να αντιμετωπίσει άλλη μία τραγωδία, αυτή τη φορά στα Τέμπη, όπου δυστυχώς υπήρξαν νεκροί και μάλιστα δεκάδες. Η χώρα βυθίστηκε στο πένθος θρηνώντας τους αδικοχαμένους επιβάτες και ζητώντας απαντήσεις για την ολιγωρία και την αδιαφορία της κυβέρνησης, που αγνοούσε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις των σιδηροδρομικών για τις τραγικές ελλείψεις στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Τώρα, το Μαξίμου και τα «πετσωμένα» ΜΜΕ (φυσικά με εντολή Μητσοτάκη), επιλέγουν να στρέψουν όλη την προσοχή πάνω στο «ανθρώπινο λάθος», ώστε να καλύψουν τις σοβαρές ευθύνες που τους αναλογούν…

Τώρα κ. Μητσοτάκη, που δυστυχώς υπάρχουν φέρετρα, μήπως είναι ώρα να ζητήσετε συγγνώμη;
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter