Τώρα και… κουπόνια φαγητού – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βαλθεί να μας γυρίσει στην κατοχή

Τώρα και… κουπόνια φαγητού – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει βαλθεί να μας γυρίσει στην κατοχή

Αν ισχύσουν τα σενάρια για επιδότηση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ με ένα food pass στα πρότυπα του fuel pass τότε ο Μητσοτάκης έχει βαλθεί αναμφίβολα να μας γυρίσει στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.

Με την ακρίβεια να καλπάζει και τα νοικοκυριά να μην μπορούν να πάρουν ανάσα από τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών ακόμα και σε βασικά προϊόντα η κυβέρνηση αντί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα σκέφτεται να δώσει κουπόνια φαγητού.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις ήδη έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν αυξήσεις και ο χειμώνας προβλέπεται να είναι όχι απλά δύσκολος αλλά δυσβάστακτος.

Μέσα στα πολλά που θα τάξει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ ενδέχεται να είναι και η χορήγηση κουπονιών φαγητού. Στην προσπάθεια του να αλλάξει την πολιτική ατζέντα θα αρχίσει τις ελεημοσύνες. Για να πολιτική βούληση και αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τους πολίτες ούτε λόγος.

Θυμάστε που οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας εξέφραζαν φόβους στο να μην καταντήσουμε Σοβιετική Ένωση και ζούμε με δελτία; Στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη τα δελτία θα λέγονται food pass και η απόγνωση υπομονή.

Ζεσταινόμαστε με κουπόνια, βάζουμε βενζίνη με κουπόνια, καίμε ρεύμα με κουπόνια και όπως φαίνεται σε λίγο θα τρώμε με κουπόνια. Στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς όλα χωράνε. Σε λίγο θα μας δώσουν και δελτίο για να αγοράζουμε ψωμί. Το φάντασμα του καπιταλισμού μας έχει στοιχειώσει για τα καλά και εμείς ακόμα ανεχόμαστε την φτωχοποίηση μας.

Πως το είχε πει ο Μητσοτάκης «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή στα χέρια τους». Αυτό ακριβώς. Θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας στα χέρια μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter