Τορόντο: 2 νεκροί από την επίθεση στην ελληνική συνοικία – Δείτε τον δράστη να πυροβολεί το πλήθος (Video & Photos)

Τορόντο: 2 νεκροί από την επίθεση στην ελληνική συνοικία – Δείτε τον δράστη να πυροβολεί το πλήθος (Video & Photos)

Ένοπλος πυροβόλησε 14 ανθρώπους στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όχι μακριά από το κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας του Καναδά, περί τις 22:00 την Κυριακή (τοπική ώρα· περί τις 05:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια νέα γυναίκα και άλλοι 13 άνθρωποι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νεκρός είναι επίσης ο δράστης, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Μαρκ Σόντερς που τόνισε ότι :  «εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (…) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», στην έρευνα που διενεργείται.

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στη Γκρίκταουν του Τορόντο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε πιστόλι. Ο άνδρας, περίπου 30 ετών, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Τι δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Γείτονες δήλωσαν ότι άκουσαν μια σειρά πυροβολισμών και στη συνέχεια τις φωνές των ανθρώπων που βρίσκονταν σε πανικό. «Έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί: πυροβολισμοί, μετά παύση, μετά νέοι πυροβολισμοί και ξανά παύση. Πρέπει να έπεσαν 20 με 30 πυροβολισμοί. Αρχίσαμε να τρέχουμε», δήλωσε ο Τζον Τάλοχ, ένας αυτόπτης μάρτυρας στην εφημερίδα Globe and Mail.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, όμως στη συνέχεια κατέβηκε, έδειχνε έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα να πλησιάζει σε ένα εστιατόριο και να αρχίζει να πυροβολεί εναντίον της βιτρίνας, σύμφωνα με το Radio Canada.

Ο Ανδρέας Μάντζιος, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στην Globe News ότι ο δράστης πυροβόλησε εναντίον της νεαρής γυναίκας και αφού άρχισε να τρέχει για να διαφύγει συνέχισε να την πυροβολεί παρόλο που εκείνη βρισκόταν στο έδαφος.

Πρόβλημα με τα όπλα στο Τορόντο

Καταδικάζοντας αυτή την «τραγωδία» ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι ζήτησε από τους πολίτες «να παραμείνουν ψύχραιμοι» και να αποφύγουν «να βγάλουν συμπεράσματα» για τα κίνητρα του δράστη προτού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας.

Τον Απρίλιο είχε εκτυλιχθεί στο Τορόντο μία άλλη τραγωδία. Ένας άνδρας που είχε ρίξει το φορτηγάκι που οδηγούσε εναντίον πεζών, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη 15, σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στον Καναδά.

Σύμφωνα με τον Τόρι, το χθεσινό περιστατικό υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Τορόντο «έχει πρόβλημα με τα όπλα». «Τα όπλα είναι εύκολα διαθέσιμα σε πολλούς ανθρώπους», εκτίμησε.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός της επαρχίας Οντάριο Νταγκ Φορντ κατήγγειλε στο Twitter «μια φρικτή πράξη ένοπλης βίας στο Τορόντο».

Την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία του Τορόντο είχε ανακοινώσει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της βίας από τα πυροβόλα όπλα, με την ανάπτυξη επιπλέον 200 αστυνομικών στις πιο ευαίσθητες συνοικίες της πόλης από τις 19:00 το απόγευμα ως τις 03:00 τα ξημερώματα.

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο δράστης να ανοίγει πυρ:

https://twitter.com/Beechur/status/1021242652249841665

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter