Τόσκας: Διαχωριστική γραμμή στη χειρότερη μορφή Δεξιάς/Ακροδεξιάς και στις προσπάθειες του καινούργιου

Τόσκας: Διαχωριστική γραμμή στη χειρότερη μορφή Δεξιάς/Ακροδεξιάς και στις προσπάθειες του καινούργιου

Στο μεγάλο θέμα της εβδομάδας, που ξεκινά από τη Δευτέρα, αυτό της υπερψήφισης ή μη, της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο τ. υπουργός και βουλευτής Νίκος Τόσκας δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Αν επικρατούσε ρεαλισμός και προτάσσονταν από όλους τα συμφέροντα της χώρας, η Συμφωνία θα υπερψηφιζόταν από πολύ περισσότερους βουλευτές».

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με αφορμή τις εξελίξεις περί το Brexit, ο κ. Τόσκας διαμηνύει: «Ή θα υπάρξει συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων και στα κέρδη των εταιρειών ή αυτοί θα απορρίπτουν κάθε μέρα και περισσότερο το υπάρχον σύστημα της Ε.Ε.». Και, εν τέλει, «η χώρα μας, με προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί να είναι ο καταλύτης αυτών των εξελίξεων στην Ευρώπη. Ίσως ήρθε η ώρα, …ο ελληνικός κόκορας να σημάνει την αυγή της ευρωπαϊκής νύχτας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Ν.Δ. ότι θέλει να μας γυρίσει πίσω, όπως αναφέρει, «όχι μόνο στα θέματα των παροχών στην κοινωνία αλλά και στα θέματα της Δημοκρατίας. Από εκεί κινδυνεύουν οι θυσίες του ελληνικού Λαού», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την προσέγγιση του Ν. Τόσκα, «πλέον, τραβήχτηκε διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην επιστροφή της χειρότερης μορφής Δεξιάς/Ακροδεξιάς και στις προσπάθειες του καινούργιου που δεν έχει έλθει ακόμη αλλά δίνει ελπίδες με την τωρινή κυβέρνηση. Το δίλημμα είναι καθαρό: προοδευτικό/δημοκρατικό μέτωπο ή Ακροδεξιά;».

Περιγράφοντας τη συνεργασία με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων -αφού ο ίδιος διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, με υπουργό τον Πάνο Καμμένο- λέει πως ήταν «δύσκολη» και «μακάρι να μην χρειαζόταν αλλά ήταν μονόδρομος». Πάντως, αναγνωρίζει, «οι κύριοι στόχοι τηρήθηκαν από τα δύο κόμματα μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια».

Για τον Ευάγγ. Αποστολάκη, ο κ. Τόσκας επικαλούμενος τη μακρά γνωριμία μαζί του, επισημαίνει ότι «είναι ένας δημοκρατικός και άξιος αξιωματικός, με μεγάλη εμπειρία», δηλώνει δε, βέβαιος ότι ο νέος υπουργός «θα ανταπεξέλθει επάξια στα καθήκοντά του» ενώ χαρακτηρίζει προσβλητική για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους, την επίθεση που δέχτηκε από την ΝΔ.

Στο θέμα, τέλος, της αστυνομικής καταστολής, ο τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει: «Απαιτείται η σθεναρή παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε να μην γίνονται αυθαιρεσίες», υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως ότι «η μείωση της καταστολής είναι το μεγάλο επίτευγμα της διακυβέρνησής μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter