Τόσκας: Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις

Τόσκας: Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις

Με στοχευμένες περιπολίες και αυστηρότερη επιτήρηση της πόλης, η Ελληνική Αστυνομία θα παρέμβει το επόμενο διάστημα στην περιοχή του Ιλίου, με σκοπό την μείωση της εγκληματικότητας στο δρόμο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, σύμφωνα με όσα συζήτησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ιλίου.

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες προκειμένου η Αστυνομία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός κατά την διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε παρουσία του δημάρχου Νίκου Ζενέτου και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Ο κ. Τόσκας συνοδευόταν από τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, ο οποίος έδωσε στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει βελτίωση στον τομέα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην περιοχή και ανέλυσε το σχέδιο που έχει καταρτήσει η ΕΛ.ΑΣ, για την καλύτερη αστυνόμευση.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Ίλιο, αποτελεί συνέχεια των συναντήσεων με δημάρχους για θέματα αστυνόμευσης των περιοχών. Ο κ. Τόσκας άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και απάντησε στα θέματα που τέθηκαν.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άριστο επίπεδο συνεργασίας του δήμου με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και υπογράμμισε ότι η συνεργασία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αποδέσμευση αστυνομικών από τη συνοδεία επισήμων προσώπων, διαδικασία που – όπως επισήμανε – γίνεται για πρώτη φορά, καθώς κατά το παρελθόν «έδιναν όλο και περισσότερους, παρότι αρκετοί δεν τους χρειάζονταν».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποδεσμεύτηκαν 820 αστυνομικοί που ενίσχυσαν τις πεζές περιπολίες και τη δύναμη των τοπικών αστυνομικών, ενώ το 2016 αποδεσμεύτηκαν άλλοι 450.

«Θέλουμε την αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη και αυτό μπορεί να πετύχει μόνο με την καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης. Όταν η αστυνομία λειτουργεί αξιόπιστα τότε και ο πολίτης την εμπιστεύεται», σημείωσε ο Ν. Τόσκας.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι διοικητές του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος Ασφαλείας της πόλης, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των δημοτικών συνδυασμών, μαζικών φορέων, συλλόγων και ενώσεων κατοίκων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter