Τόσκας για Μάτι: Υπήρξαν πλημμέλειες της Αστυνομίας

Τόσκας για Μάτι: Υπήρξαν πλημμέλειες της Αστυνομίας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού σε ότι αφορά την τραγωδία στο Μάτι αναγνώρισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην πολύκροτη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι.

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας στην κατάθεση του έκανε λόγο για πλημμέλειες της αστυνομίας αναφερόμενος στην καθυστέρηση διακοπής της κυκλοφορίας της Λεωφόρου Μαραθώνος.

«Δεν μπορούσαν να κόψουν τους οδηγούς που εναγωνίως ήθελαν να περάσουν στο Μάτι να δουν στα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Τόσκας.

Επίσης ο κ. Τόσκας επισήμανε ότι στις 12 το βράδυ της τραγωδίας δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για νεκρό, παρά μόνο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

«Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όταν έφυγε ο κος Αναγνωστάκης από το ΕΣΚΕ, πήγε στο Μάτι και είδε νεκρούς, τότε το είπαμε. Η προσπάθεια εκείνη την ώρα ήταν να σώσουμε τους ζωντανούς» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση, όταν συγγενής θύματος άρχισε να φωνάζει «Ντροπή σας».

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και για το θέμα της προληπτικής εκκένωσης στην περιοχή του Ματιού, κάτι που είχε γίνει επιτυχώς λίγες ώρες νωρίτερα την επίμαχη ημέρα στην περιοχή της Κινέττας και κατέθεσε πως ούτε χρόνος υπήρχε, ούτε έγινε σχετική πρόταση και έτσι δεν τέθηκε ποτέ προς συζήτηση τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ερώτηση από συνήγορο να εξηγήσει τον λόγο που στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε σε “εισήγηση για απομάκρυνση”, ο κ. Τόσκας απάντησε πως «Ήταν λάθος πληροφόρηση».

Κατά τον μάρτυρα, εκείνη την ημέρα εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα καθώς υπήρχε φόβος να φθάσει η φωτιά προς το σημείο και κρίθηκε επιτακτική η διάσωση των φιλοξενούμενων παιδιών. Ωστόσο, όπως είπε, για το Μάτι είναι διαφορετικό το νομοθετικό πλαίσιο και τόνισε πως δεν υπήρξε σχετική εισήγηση .

Συνήγορος: Το αν θα ενημερωθεί ο κόσμος το συζητήσατε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρχε ο χρόνος. Ήταν ραγδαία η εξέλιξη της κατάστασης.

Συνήγορος: Δεν έπρεπε να ληφθεί απόφαση για να βοηθηθεί και ο άλλος πληθυσμός;

Μάρτυρας: Υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο… Δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο…

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter