Τόσκας: Η Δημοκρατία είναι αυστηρή απέναντι σε αυτόκλητους εκδικητές

Τόσκας: Η Δημοκρατία είναι αυστηρή απέναντι σε αυτόκλητους εκδικητές

«Η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, λίγο μετά την επίσκεψη στο Λουκά Παπαδήμο. 

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και είχαν σύντομη συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό, που αναρρώνει ικανοποιητικά. 

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε ότι ο παγιδευμένος φάκελος είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της Βουλής, ενώ βρέθηκε και ποιος φερόταν ως αποστολέας του δέματος προς τον κ. Παπαδήμο, το οποίο εστάλη από το Κολωνάκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός, κατά την επίσκεψή του στον Ευαγγελισμό, εμμέσως παραδέχθηκε ότι υπήρξε κενό στο θέμα του ελέγχου της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και δύο συνοδοί του από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου, διαβεβαιώνοντας ότι θα διορθωθεί άμεσα.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε κενό ασφάλειας σε σχέση με τον έλεγχο της αλληλογραφίας, ο κ. Τόσκας απάντησε: «Ο,τι κενά υπήρξαν θα κοιτάξουμε να τα καλύψουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πορεία της υγείας του κ. Παπαδήμου και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση, τονίζοντας ότι «είναι σε καλά χέρια», ενώ όπως είπε, συζήτησαν για το θέμα του τραυματισμού του και πως έγιναν τα γεγονότα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ενέργεια σε βάρος του κ. Παπαδήμου, ο Νίκος Τόσκας ανέφερε:

«Η κυβέρνηση, η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας εργάζονται συστηματικά ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν δεν θα περάσει, η δημοκρατία είναι πάντα αυστηρή απέναντι σε όσους εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκδικητές.

Ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι ο μοναχικός «επαναστάτης» υποκαθιστά τη συλλογική συνείδηση του λαού;

Είναι ακριβώς αυτοί που πάντοτε απουσίαζαν από τους μαζικούς αγώνες που έδωσε ο λαός. Και είναι αυτοί που με τη στάση τους αποπροσανατολίζουν και ωθούν προς συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Οι πράξεις τους είναι εγκληματικές και έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες πριν ακόμα από την τιμωρία της Δικαιοσύνης.

Κάνει λάθος η Νέα Δημοκρατία και όσοι λειτουργούν ως φερέφωνα της συντηρητικής παράταξης εάν νομίζουν ότι θα ωφεληθούν από την πολιτική εκμετάλλευση τρομοκρατικών ενεργειών.

Γνωρίζουν όλοι, άλλωστε είναι και ιστορικά καταγεγραμμένο, ότι η Αριστερά χωρίζεται με κάθετα τείχη από τις σκοτεινές δυνάμεις της τρομοκρατίας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter