Τόσκας: H ομάδα ΔΕΛΤΑ δρούσε ανεξέλεγκτα σαν τους αναρχικούς

Τόσκας: H ομάδα ΔΕΛΤΑ δρούσε ανεξέλεγκτα σαν τους αναρχικούς

Την ανεξέλεγκτη δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ επικαλέστηκε ο Νίκος Τόσκας ως την κύρια αιτία για την κατάργησή της, παραλληλίζοντας τις μεθόδους που ακολουθούσε η συγκεκριμένη πρώην ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. με αυτές των αναρχικών. 

«Έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς και όχι με κανόνες του κράτους» είπε απαντώντας στην Εύη Χριστοφιλοπούλου που ζητούσε την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΣΥ Εύης Χριστοφιλοπούλου που καλούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν «αποτελεσματική», ο Νίκος Τόσκας αποσαφήνισε τους λόγους για τους οποίους την κατάργησε.

«Μην παρασύρεστε επειδή ο κ. Χρυσοχοΐδης την ίδρυσε» συνέστησε στην κ. Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε πως η ομάδα ΔΕΛΤΑ έπραττε με τρόπο ανάλογο με τους αναρχικούς και όχι με βάση τους κανόνες τους κράτους. «Είχε ξεφύγει από τον σκοπό της, έπραττε έξω από κάθε κανόνα» διαπίστωσε.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για Εξάρχεια και Ρουβίκωνα

Κατά την απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, για τα Εξάρχεια και το Ρουβίκωνα, ο υπουργός απάντησε παραθέτοντας στατιστικά. «Θα μιλήσω πάλι με αριθμούς κι ας τους σνομπάρουν κάποιοι μέσω της περιπτωσιολογικής παρουσίασης» σχολίασε ξεκινώντας την παράθεση των στατιστικών για τα δύο ζητήματα που η ΝΔ -κατά τον υπουργό- έχει κάνει σημαία.

«Κατά τη διετία 2015 – 2016 η βαρύνουσα εγκληματικότητα αγγίζει το 30% και η μικροεγκληματικότητα το 70%» είπε ο κ. Τόσκας, επισημαίνοντας πως τα ποσοστά για τη διετία 2013 – 2014 ήταν αντεστραμμένα. «Οι συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων -γιατί εκεί επικεντρώνεται ο κ. Χαρακόπουλος και αυτά κάνει σημαία αντί για την εικόνα στη χώρα- έχουν αυξηθεί κατά 28,3%» τόνισε και εξήγησε πως παλαιότερα γίνονταν μαζικές προσαγωγές χωρίς καμία σύλληψη.

Για τις επιμέρους παραβατικές και εγκληματικές πράξεις στα Εξάρχεια, συνέκρινε τις τριετίες 2012 – 2013 – 2014 και 2015 – 2016 – 2017 αναφορικά με επιθέσεις σε βάρος πολιτικών γραφείων και πολιτικών προσώπων και ξεκαθάρισε πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτές είναι μείον κατά 13%.«Οι επιθέσεις σε βάρος δημοσίων στόχων είναι μείον κατά 8,5%, ενώ σε βάρος καταστημάτων – σπιτιών μείον 87%. Οι επιθέσεις κατά τραπεζών είναι μείον 57% και οι συλλήψεις αυξημένες περίπου στο 28%» συμπλήρωσε. Υποστήριξε, επίσης, πως οι περιπολίες από την αρχή του χρόνου έως τον Μάιο αριθμούνται σε 1.064, ενώ πέρσι ήταν συνολικά 1.038.

Για τον «Ρουβίκωνα» σημείωσε πως έχουν σχηματιστεί 58 δικογραφίες και έχουν γίνει 123 συλλήψεις, με τον υπουργό να κάνει λόγο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των Αστυνομικών Δυνάμεων, οι οποίες «έχουν αφεθεί να κάνουν το έργο τους», όπως είπε.

«Αγαστή συνεργασία ΝΔ – Χρυσής Αυγής»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Χαρακόπουλου, αποκαλύπτοντας πως ο βουλευτής της ΝΔ επισκέφτηκε την έδρα των ΜΑΤ, με τα στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. να του παρουσιάζουν μία εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτήν που παρουσίασε στην Ολομέλεια. «Ξέρω ότι του είπαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με εμπόδια προερχόμενα από την πολιτική ή φυσική ηγεσία. Άλλος ο κ. Χαρακόπουλος εκεί και άλλος ο κ. Χαρακόπουλος εδώ», ήταν το δηκτικό σχόλιό του.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Τόσκας έθιξε και το ζήτημα του Μακεδονικού, κατηγορώντας τη ΝΔ πως ήταν σε «αγαστή συνεργασίας» με την Χρυσή Αυγή κατά τις κινητοποιήσεις για το ονοματολογικό. «Εθνικό συμφέρον είναι να προχωρήσει η συμφωνία και να μη γίνονται πράξεις βίας σε όσους έχουν διαφορετική άποψη» σημείωσε σχετικά με την εθνικιστική οργή που αναπυρώθηκε με αφορμή τη διμερή συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter